Cuboss Speedcubing Wiki

Cuboss Wiki Logo


Wikis > Cuboss Speedcubing Wiki

Cuboss Speedcubing Wiki

Intro

Cuboss Wiki är till för alla som kan svenska och är intresserade av speedcubing.

Vem som helst kan redigera sidor på denna wiki, det enda som behövs är att du har ett konto här på Cuboss. Du kommer inte att kunna redigera alla sidor på wikin, då vissa sidor är låsta för redigering för alla utom administratörer, som till exempel denna sida. Däremot kan du redigera de allra flesta sidorna på denna wiki, och självklart också skapa nya sidor.

Tips på läsning: Speedcubing, Speedcubers eller Speedcubes.

Regler

För att få behålla din behörighet att redigera och skapa nya sidor här på Cuboss Wiki gäller det att du följer våra regler. De som inte följer reglerna och förstör för andra användare kommer bli bannade. Vi gör detta för att bevara och hålla hög kvalité på all information på denna wiki.

Nedan följer reglerna för denna wiki:

  1. Ange inte medvetet falsk information. Hela poängen med wikin går förlorad om den är full med dålig information.
  2. Ange källor till information där det finns. Det gör det enklare att bekräfta att informationen är korrekt, och att läsa vidare om man så önskar.
  3. Ta inte bort det andra har skrivit utan vidare. Om du känner att du absolut måste ta bort något, lämna gärna en kommentar till sidan med en motivering.
  4. Sök innan du skapar nya sidor. Innan du skapar en ny sida, se efter om det inte redan finns en sida om samma ämne som du kan bygga på.
  5. Undvik plagiat / direktkopiering. Tillför något nytt och nyansierat så blir det mer intressant läsning och färre konflikter.
  6. Gör inte opassande reklam. Eventuella länkar ska ha direkt sammankoppling med artikeln och vara till hjälp för wikins användare.
  7. Använd sunt förnuft. Meningen med denna wiki är att alla som behöver ska få den hjälp och information de söker. Sträva efter att uppfylla detta mål med alla redigeringar och nya sidor.

Tack för att du gör ditt yttersta för att göra denna wiki till ett bra verktyg för hela Sveriges kubcommunity!

Hur gör man?

Det är enkelt att skapa sidor på Cuboss Wiki. Över varje sida finns en liten knapp till höger som du kan klicka på för att skapa en ny undersida till sidan du är på. Se till att du är på rätt sida när du skapar en ny sida, så att den hamnar rätt. Välj bland undersidorna nedan.

Att redigera en sida är lika enkelt; om du är inloggad i ditt konto på Cuboss så kommer det finnas en liten knapp till höger över sidan som du kan klicka på för att redigera den.

Om du undrar något kan du alltid skriva en kommentar på wikins huvudsida så får du snabbt svar av användare eller administratörer.

Lycka till!

5 tankar om “Cuboss Speedcubing Wiki

  1. Anton skrev:

    Hej. Jag beställde en Yuxin timer & Stackmat men har inte fått order mail. Beställde det för tre dagar sen . Kan det vara för att ni tog bort varan? Och gör det till ett paket. Kan man få tillbaka pengar om man ej får timern?

Kommentarer stängda.