Vilken är den bästa Speedcuben för dig?

Det är inte helt lätt att välja kub idag då det finns en otrolig mängd bra Speedcubes där ute. Vilken speedcube är bäst egentligen? Det är svårt att svara på generellt, eftersom vi alla har olika preferenser. Exempelvis gillar vissa tunga kuber, medan andra gillar lätta kuber. Någon vill ha en stabil kub, en annan vill ha en kub med stor flexibilitet. Vilken speedcube är då den bästa kuben för just dig? Vi har provat alla de populäraste 3×3 Speedcubes idag och tagit hänsyn till snabbhet, vikt, stabilitet, magnetstyrka, fjädring, corner cutting och ljudnivå när vi skapat vårt Quiz. Prova och se vilken som är kuben för dig!

Quiz: Vilken kub passar dig bäst?
Ta reda på det genom att svara på några frågor
Snabbhet
Alla speedcubes är snabba, men de snabbaste kuberna kan bli svåra att hantera. Hur snabb vill du att din kub ska vara?
SnabbSupersnabb
Vikt
Lättare kuber kan vara enklare att hantera, medan tyngre kuber ger en känsla av stabilitet och kvalité. Vad föredrar du?
TyngreLättare
Stabilitet
En stabil kub kan vara enklare att hantera, medan en flexibel kub är mindre restriktiv. Är det viktigt för dig att kuben är stabil?
FlexibelStabil
Justerbar magnetstyrka
Är justerbar magnetstyrka viktigt för dig? Alla kuber i detta quiz är magnetiska.
Inte viktigtJa
Justerbara fjädrar
Är justerbara fjädrar viktigt för dig?
Inte viktigtJa
Extrem corner cutting
Den som inte är precis i dragen kan behöva extra bra corner cutting. Behöver du extra bra corner cutting?
Inte viktigtJa
Ljudnivå
Vissa kuber låter mer än andra. Behöver du en extra tyst kub?
Inte viktigtTyst
Detta quiz har genomförts 10 773 gånger.
cuboss-sticker-on-3x3

Så tar vi fram resultatet

I databasen har vi 30+ av de populäraste kuberna idag där vi har noterat egenskaperna hos varje kub.

Snabbhet – Eftersom alla kuberna som vi rekommenderar här är speedcubes och därmed är snabba har vi bara gjort alternativet snabb eller supersnabb. Supersnabb innebär att kuben sticker ut som snabbare än andra populära speedcubes.

Vikt – Alla kuber som väger 80 gram eller mer är klassade som tyngre speedcubes. 79 gram och lägre klassar vi som lättare speedcubes.

Stabilitet – Vi har delat in kuberna i stabil eller flexibel beroende på känslan i kuben.

Justerbar magnetstyrka – Alla kuber i detta Quiz är magnetiserade, vilket är det alternativet vi rekommenderar om du ska köpa en speedcube. Som standard brukar speedcubes ha en bekvämlig medel-magnetstyrka som passar de flesta. Men på vissa kuber kan du justera magnetstyrkan, så att du kan välja att ha en svagare eller starkare magnetisk känsla.

Justerbara fjädrar – På vissa kuber idag kan du justera styrkan/elasticiteten på fjädrarna. 

Corner cutting – Alla speedcubes i detta quiz skär hörn bra. Med det menar vi att de skär hörn 45 grader. “Extrem” corner cutting klassar vi de kuber som skär hörn över 45 grader. Med andra ord kommer din kub att skära hörn bra även om du inte väljer extrem.

Ljudnivå – Låter kuben lite när man vrider snabbt? Vi har tagit fram alla kuber och vridit på dem och lyssnat. Sedan har vi delat in ena hälften i de kuber som var tysta och andra hälften i de kuber som inte var tysta.