Välj rätt kub för dig

Är du ute efter en kub men vet inte vad du ska köpa? Det finns en otrolig mångfald av kuber, och varje modell har sina för- och nackdelar. Här har vi satt ihop en köpguide som hjälper dig att välja rätt kub. Lycka till!

Kategori

Dayan TengYun M

dayan-tengyun-m-stickerless

Pålitlig

Dayan TengYun har länge varit en favorit för många, både bland våra kunder och bland världseliten. Kuben är mycket stabil, varken för snabb eller för långsam, skär hörn väl. Den är väldigt mjuk i dragen och också känd för att vara en av de tystaste kuberna på marknaden.

299 kr

Till produkten

Moyu RS3 M 2020

moyu-rs3m-2020

Prisvärd

En fantastiskt prisvärd kub. RS3 M är snabb med god prestanda samtidigt som det är en av de billigaste magnetiska kuberna på marknaden. 

99 kr

Till produkten

Moyu Weilong WR M 2021

MoYu Weilong WR M 2021 Stickerless

Modern

Moyu Weilong WR M 2021 är en toppmodern speedcube. Kuben är trendigt lätt och luftig samt mycket snabb. Kuben presterar riktigt bra i alla aspekter och har ett smart, snabbt och smidigt justeringssystem för att tillåta egna preferenser.

Det ursprungliga priset var: 259 kr. i Det nuvarande priset är: 199 kr.

Till produkten

GAN 12 M

gan-12-m-maglev-uv

Lyxig

Det här är den lyxigaste kuben fram till 2022. Kuben är väldigt anpassningsbar med justerbar magnetstyrka, fjädring och tryck mellan bitarna. “UV” innebär att ett skyddande tunt hölje lagts på plasten för att förhindra slitage, och med kuben följer en mängd tillbehör.

499 kr739 kr

Till produkten

Har du specifika önskemål? Gör vårt Quiz för att hitta rätt 3×3 för dig.

Vill du se mer 3×3-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

YJ MGC 2×2

yj-mgc-2x2-black

En självklarhet

Vill du bli snabbare på 2×2 så är MGC 2×2 en självklarhet. Kuben presterar superbra i alla aspekter, enligt vissa är det den bästa 2×2-kuben på marknaden och dessutom till ett riktigt bra pris.

129 kr

Till produkten

Dayan TengYun 2×2 M

dayan-tengyun-2x2-m-stickerless

Lyxig & tyst

Toppmodern 2×2 speedcube som presterar superbra i alla aspekter. Lätt i vikten och mjuk i dragen. Sticker ut som en tyst kub som fungerar bra i klassrummet eller på kontoret.

99 kr199 kr

Till produkten

GAN 251 M Pro

gan-251-m-pro-stickerless

Lyxig

GAN 251 M Pro är en snabb, lätt och lyxig 2×2 speedcube. Det är den mest avancerade 2×2-kuben (2022) med ett avancerat justeringssystem samt anpassningsbar magnetstyrka. 

289 kr529 kr

Till produkten

Vill du se mer 2×2-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

YJ MGC 4×4

yj-mgc-4x4-stickerless

Pålitlig

Med YJ MGC 4×4 kan det inte gå fel. Kuben är stabil och pålitlig, skär hörn väl och dessutom är den snabb. Fungerar bra på hobbynivå samt elitnivå.

229 kr299 kr

Till produkten

Yuxin Little Magic 4×4 M

yuxin-little-magic-4x4-m

Prisvärd

Yuxin Little Magic 4×4 M är en prisvärd 4×4. Kuben presterar tillräckligt bra för att kunna användas för tävling. Samtidigt håller den ett lågt pris, särskilt med tanke på att kuben är magnetisk. Smörjning av kuben rekommenderas för bästa effekt.

159 kr

Till produkten

Moyu Aosu WR M 4×4

moyu-aosu-wr-m-4x4-stickerless

Snabb

Moyu Aosu WR M är en riktigt bra Speedcube från Moyu. Kuben är snabbare än ovanstående kuber. Dessutom är kuben magnetiserad, vilket kompenserar för snabbheten och gör kuben välbalanserad och kontrollerbar. 

499 kr

Till produkten

Vill du se mer 4×4-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

YJ MGC 5×5

yj-mgc-5x5-stickerless

En självklarhet

 Väldigt bra som speedcube i alla aspekter. Kuben presterar i nivå med de absolut bästa kuberna från 2019 och trots detta ligger priset på halva priset av flaggskeppen från konkurrerande märken. Här behöver du inte fundera så mycket!

249 kr

Till produkten

Yuxin Little Magic 5×5 M

yuxin-little-magic-5x5-m

Prisvärd

Vill du komma ner under 200 kr så är Yuxin Little Magic 5×5 M också en prisvärd kub. Trots ett lågt pris presterar kuben nästan lika bra som de lyxigaste femmorna.

219 kr

Till produkten

Vill du se mer 5×5-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

Yuxin Little Magic 6×6 M

yuxin-little-magic-6x6-m

Prisvärd

Funderar du på att köpa din första 6×6 så är det här ett mycket bra val. Kuben är stabil och pålitlig, samtidigt är den ganska snabb för att vara en 6×6. Dessutom är den magnetisk! 

199 kr

Till produkten

YJ MGC 6×6

yj-mgc-6x6-black

Prestanda

En av de snabbaste och bästa 6×6-kuberna på marknaden fram till 2020.  Stabil, resistent mot låsningar och magnetisk. Funkar lika bra som hobbykub för hemmabruk som till dig som tävlar i speedcubing.

249 kr299 kr

Till produkten

Vill du se mer 6×6-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

Yuxin Little Magic 7×7 M

yuxin-little-magic-7x7-m

Pålitlig

Utmärkt 7×7 speedcube för ett rimligt pris. Kuben är stabil samtidigt som den är snabb och skär hörn väl. Dessutom är den magnetiserad, vilket betyder att den håller sig i kubform och du får hjälp att dra lagren i korrekt position trots att du vrider snabbt!

349 kr

Till produkten

YJ MGC 7×7 M

yj-mgc-7x7-stickerless

Kvalité

MGC 7×7 M har blivit det självklara valet för speedcubers på elitnivå. Kuben är mycket snabb och flexibel samt skär hörn väl, vilket tillåter dig att vrida riktigt snabbt.

299 kr399 kr

Till produkten

Vill du se mer 7×7-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

Moyu RS Pyraminx M

moyu-rs-pyraminx-m

Prisvärd

Moyu RS Pyraminx M är en Pyraminx som vi rekommenderar varmt till nybörjare. Vridningarna flyter på väl och den har magneter som gör att lagren klickar på plats efter en vridning. Dessutom kommer den utrustad med Moyus dubbla justeringssystem, vilket om möjligt gör pusslet än mer prisvärt.

99 kr159 kr

Till produkten

X-Man Bell Magnetic Pyraminx

x-man-bell-magnetic-pyraminx-stickerless

Snabb!

X-Man bell är en riktigt snabb Pyraminx. Istället för att använda sig av hårda “klick” i slutet av ett drag så använder sig det här pusselt av magneter. Detta gör att du får ett bra flyt i algoritmerna samtidigt som att den lägger sig på plats inför nästa dragserie. Notera att för en nybörjare kan den kännas något sladdrig på grund av snabbheten och att den skär hörn väl. Men du kommer troligtvis uppskatta hur mjukt och lent den vrids!

169 kr

Till produkten

GAN Pyraminx M

GAN-pyraminx

Lyxig

GAN har blivit känt som ett lyxmärke för Speedcubes och GAN Pyraminx är inte ett undantag. Det här en riktigt högkvalitativ Pyraminx med ett nytt modernt magnetiserings-system. Självklart är den snabb och len i dragen.

249 kr369 kr

Till produkten

Vill du se mer Pyraminxar? Klicka här för att se hela vårt utbud.

YJ Yuhu Megaminx V2 M

YJ Yuhu Megaminx V2 M

En självklarhet

När det gäller Megaminx så ska vi göra det lätt för dig. YJ Yuhu Megaminx V2 M är i skrivande stund den bästa Megaminxen på marknaden enligt många av proffsen. Detta dessutom till ett väldigt rimligt pris, vilket gör den lätt att rekommendera.

149 kr

Till produkten

Qiyi Qiheng S

qiyi-qiheng-s-megaminx

Prisvärd

För dig som har en lägre budget kan vi rekommendera Qiyi Qiheng S. Kuben är tillverkad av samma företag som ovanstående X-Man Galaxy. Megaminxen är av god kvalité och presterar otroligt bra med tanke på priset.

99 kr

Till produkten

Mer om X-Man Galaxy

Om du har tagit en titt i vår shop har du säkert sett att det finns många olika varianter av X-Man Galaxy. Här kommer en snabb sammanfattning av skillnaden på dem.

  • X-Man Galaxy: Första versionen som släpptes. Finns i 8 olika versioner (färg och form).
  • X-Man Galaxy V2: Version 2, något mindre och skapt för att tillåta magnetisering. Finns i 4 versioner.
  • X-Man Galaxy V2 M: Samma som ovanstående, men med magneter. Finns i 3 versioner.
  • X-Man Galaxy V2 L: Större version av X-Man Galaxy V2. Finns bara i stickerless med greppkanter.
  • X-Man Galaxy V2 LM: Samma som ovanstående, men med magneter. Finns bara i stickerless med greppkanter.

Vill du se mer Megaminxar? Klicka här för att se hela vårt utbud.

Moyu Weilong Skewb Maglev

moyu-weilong-skewb-maglev

Snabb & Justerbar

Moyu Weilong Skewb Maglev är en riktigt bra Skewb som används av världseliten världen över. Den här Skewben kommer magnetiserad och i Maglev-utförande. Dessutom har den Moyus dubbla justeringssystem samt justerbar magnetstyrka. 

219 kr

Till produkten

Moyu RS Skewb M

moyu-rs-skewb-m

Prisvärd

Den här skewben är producerad med tanke på priset, men är trots det den kanske mest prisvärda Skewben som finns att köpa. Den är både snabb och fullt justerbar och skulle egentligen kunna konkurrera med de flesta andra flaggskeppen på Skewb-marknaden.

99 kr159 kr

Till produkten

GAN Skewb

gan-skewb-m

Modern & Lyxig

GAN har blivit känt som ett lyxmärke när det gäller Speedcubes och den här kuben är inte ett undantag. GAN Skewb är i skrivande stund (2022) den enda skewben med en magnetisk kärna. Den är lätt, snabb och mjuk i dragen. Den här kuben användes för att slå världsrekordet i Skewb i slutet av 2021. 

Från 279 kr399 kr

Till produkten

Vill du se mer Skewbar? Klicka här för att se hela vårt utbud.

Qiyi Qifa Square-1

qiyi-qifa-square-1-stickerless

Prisvärd

För nybörjaren är Qiyi Qifa Square-1 ett bra alternativ. För en kub under hundralappen presterar den toppen. Den är lättvriden och kan skära hörn.

99 kr

Till produkten

YJ MGC Square-1

yj-mgc-square-1

En självklarhet

YJ MGC Square-1 är en nyare Square-1 med en innovativ design. Kuben används idag av världseliten och var pusslet som användes för att slå världsrekordet i Square-1 i slutet av 2021.

229 kr

Till produkten

Vill du se mer Square-1? Klicka här för att se hela vårt utbud.

Shengshou Magnetic Clock

shengshou-magnetic-clock

För nybörjaren

För nybörjaren är Shengshou Magnetic Clock ett bra alternativ. För sitt pris så presterar pusslet bra, och passar därför dig som kanske vill testa på denna tävlingsgren för första gången. Om du däremot sedan fastnar för grenen så rekommenderas istället med varm hand pusslet nedanför.

119 kr

Till produkten

Qiyi Magnetic Clock

qiyi-magnetic-clock

Revolutionerande

Qiyi Magnetic Clock anses av många insatta vara ett av de mest revolutionerande släppen av ett pussel på ett decennium. Jämfört med alla konkurrenter på marknaden så är kvalitetsskillnaden milsvid. Detta pussel är direkt ur lådan mycket snabb och lätt att vrida på. De över 200 magneterna inuti pusslet gör dessutom att varje enskilt drag och varje enskild klocka alltid hamnar i rätt position mellan dragen. Med Qiyi Magnetic Clock så blir plötsligt upplevelsen av att lösa en Clock till en fröjd.

379 kr449 kr

Till produkten

Vill du se mer Clock? Klicka här för att se hela vårt utbud.

Lätta pussel

Ibland kan det vara svårt att utifrån en bild avgöra hur svårt ett pussel är. Nedan kommer några rekommendationer för dig som letar efter lätta pussel. Alla nedanstående kuber är lättare än en Rubik’s kub (3×3). Notera att dessa inte inkluderar Pyraminx och Skewb, som också är lite lättare pussel.

Ivy Cube

ivy-cube-black

För nybörjaren

Ivy Cube passar dig som aldrig har löst en kub tidigare och inte riktigt vill ta dig an en Rubik’s kub. Vi anser att de flesta kan lösa en Ivy cube utan användande av en guide – om du bara sitter och klurar och försöker dig fram.

79 kr99 kr

Till produkten

Qiyi 223

qiyi-223-black-2x2x3-cuboid

Lättare än den ser ut

Qiyi 223 är som namnet avslöjar en 2x2x3-kub. Den har ett litet antal bitar, men kan vara lite klurigare än den ser ut. Knasigt nog är den lättare än en vanlig 2×2-kub och platsar därmed in på denna lista.

69 kr

Till produkten

3x3x1 Fidget Spinner

3x3x1-fidget-spinner-puzzle-black

Pussel och leksak

Det här är en fidget spinner och ett pussel i ett. Pusslet ändrar form när du vrider på det vilket gör den extra rolig att pilla på. Detta medför dock inte extra svårighetsgrad utan tvärt om gör det den lättare att lösa. 

99 kr119 kr

Till produkten

YJ Rainbow Ball

yj-rainbow-ball

Något annorlunda

YJ Rainbow ball är ett lite annorlunda pussel. Här ska du inte vrida på olika lager. Istället ska du flytta runt bollar till korrekt position. Här gäller det att matcha rätt boll med rätt hål. Gul boll inom gul cirkel betyder att den delen är löst. När alla bollar matchar sin cirkel är pusslet löst. Pusslet är inte så svårt, så du kan fixa den utan en guide.

79 kr

Till produkten

Fler lättare pussel

Rea!
Det ursprungliga priset var: 395 kr. i Det nuvarande priset är: 199 kr.
-25%
Det ursprungliga priset var: 79 kr. i Det nuvarande priset är: 59 kr.

Vill du se mer specialkuber? Klicka här för att se hela vårt utbud.

Medelsvåra pussel

Här kommer det rekommendationer för dig som söker medelsvåra pussel. Dessa är i nivå med- eller lite svårare än den klassiska Rubik’s kuben (3×3). Men ändå inte allt för svåra. Notera att den här kategorin inte innehåller Megaminx och 4×4 trots att de skulle passa in här, eftersom de har egna kategorier.

2x3x3

qiyi-233-2x2x3-cuboid

Svårare än den ser ut

I första anblick kanske man tänker att denna kan lösas som de två första lagren på en vanlig 3×3, men så är inte fallet. Att det översta lagret saknas gör den faktiskt svårare i vissa aspekter och här kan du inte använda dig av de algoritmer du lärde dig för 3×3-kuben.

79 kr

Till produkten

Mirror Blocks

qiyi-mirror-blocks-silver

En klassiker

Mirror Blocks är en klassiker och en av de vanligare kuberna att gå över till från 3×3. Det här är i grunden en 3×3, men här jobbar man med form istället för färg. Du kan använda dig av de algoritmer du redan lärt dig för att lösa 3×3.

99 kr

Till produkten

Fisher cube

yj-yileng-black-scramble

En shapeshifter

Precis som Mirror Blocks så är en Fisher cube ett pussel som ändrar form när man vrider på den. Pusslet är ganska lik den klassiska 3×3-kuben men har en diagonal axel som gör att bitarna får annorlunda form. Pusslet löser man ganska likt en 3×3, men med en twist.

89 kr

Till produkten

YJ 3×3 Blind Cube

yj-3x3-blind-cube

Något annorlunda

Vill du få en helt ny utmaning så räcker det kanske att dra ner ögonbindeln? På denna kub så har alla klistermärken på varje sida ett unikt mönster i tillägg till dess färg. Därmed kan du först memorera hur de sex olika mönstren ser ut, för att därefter utan att titta eller inspektera försöka lösa kuben. Inte nog med att du inte får kolla, utan du kommer dessutom märka hur svårt det är att att använda dina vanliga metoder och algoritmer när bitarna och intrycken inte längre känns självklara.

89 kr

Till produkten

Fler medelsvåra pussel

Nu i UV!
229 kr299 kr
-25%
Det ursprungliga priset var: 79 kr. i Det nuvarande priset är: 59 kr.
79 kr89 kr
Tillfälligt slut

Vill du se mer specialkuber? Klicka här för att se hela vårt utbud.

Svåra pussel

Ibland kan det vara svårt att utifrån en bild avgöra hur svårt ett pussel är. Nedan kommer några rekommendationer för dig som letar efter svåra pussel. Nedanstående pussel är alla mycket svårare än en Rubik’s kub.

Square-1

yj-mgc-square-1

Låt dig inte luras

En square-1 har inte ett stort antal bitar, men trots detta är det en rejäl utmaning. Detta beror till stor del på att mittenlagret bara går att vrida på ett ställe. Därmed måste du matcha upp topp- och bottenlagret innan du kan vrida. Square-1 är en unik utmaning som sticker ut från mängden. Riktigt svår men också riktigt tillfredsställande när du äntligen lyckats.

Från 89 kr

Till produktkategorin

Ghost Cube

fangcun-ghost-cube-black

Den svåraste 3×3-kuben

Den här må se lite annorlunda ut jämfört med en 3×3, men i grunden är det exakt samma kub. Det här är en cool modifikation som tillåter dig att jobba med form istället för färg. När kuben är blandad är den knappt igenkännbar och att räkna ut vilken bit som ska vart är något som tar tid. Löser du den här på några timmar så kan du vara nöjd.

Det ursprungliga priset var: 179 kr. i Det nuvarande priset är: 129 kr.

Till produkten

Curvy Copter

lanlan-curvy-copter-black

Tvådelad

Curvy copter är ett intressant pussel som kan erbjuda dig två olika svårighetsgrader i ett och samma pussel. Svårighetsgraderna kan beskrivas som svårt och ännu svårare. Läs mer på produktsidan.

179 kr

Till produkten

Super Ivy cube

qiyi-super-ivy-cube-scrambled

Svår variant av ett lätt pussel

Super Ivy cube bygger vidare på den klassiska Ivy Cube, som vi rekommenderar i kategorin för lätta pussel. Den här varianten är dock väldigt mycket svårare och Ivy-kuben har nu gått från en av de lättaste pusslen till en av de svåraste.

149 kr

Till produkten

Fler svårare pussel

Vill du se mer specialkuber? Klicka här för att se hela vårt utbud.

Smart cubes

Smart cubes eller smarta kuber är Rubik’s kuber som kan kopplas till din mobiltelefon eller surfplatta. Varje drag spåras sedan i en app och du kan bland annat ta tid och se statistik på dina lösningar. 

Giiker cube

giiker-super-cube-i3se-smart-cube

Allmänt bästa smarta kuben

Giiker cube är enligt oss den allmänt bästa smarta kuben och passar nybörjare såväl som erfarna kublösare. I appen finns tidlösning och statistik, men också många roliga spel att leka med där du manipulerar spelet genom att vrida på kuben. Det är fantastiskt kul och en riktigt bra produkt i sin helhet!

399 kr

Till produkten

GAN 356i Carry

gan-356i-carry-smart-cube

Speedcube-version av en smart cube

GAN 356i Carry är det bästa valet av smart kub om du är ute efter en speedcube. Den här kuben presterar bättre än Giiker cube när det kommer till själva hårdvaran, som t.ex corner cutting. Appen är också bättre anpassad till speedcubing (lösning på tid), men den har inte några spel.

399 kr

Till produkten

Klicka här för att se en fullständig jämförelse av Giiker cube och GAN 356i Carry.

Luboss Drive

luboss-drive

En snabb favorit

En droppe av Luboss Drive är tillräckligt för att göra kuben riktigt snabb. Drive är framtaget med hjälp av Speedcubing-mästaren Daniel Wallin och blev snabbt en favorit bland våra kunder. Smörjmedlet gör även kuben lite lenare i dragen.

12345
Snabbhet
Viskositet
Mjukhet

79 kr

Till produkten

Cuboss Rapid

Cuboss Rapid

Egenproducerat – Vattenbaserat

Cuboss Rapid är vårt första egenproducerade smörjmedel. Till skillnad från de andra på denna lista så är det vattenbaserat, vilket om möjligt gör kuben ännu snabbare än med silikonbaserade smörjmedel. Smörjmedlet har en gel-aktig konsistens som ger en mjuk och långlivad känsla som inte liknar något annat smörjmedel på marknaden. Som grädde på moset har smörjmedlet en härlig färg och doft av viol.

12345
Snabbhet
Viskositet
Mjukhet

99 kr

Till produkten

Cubicle Silk

cubicle-silk

För alla tillfällen

Cubicle Silk är ett smörjmedel som mjukar upp kuben och ger den en len känsla. Tjockleken är medelhög smörjmedlet håller länge i kuben. Helt enkelt ett välbalanserat lube som passar bra i alla kuber.

12345
Snabbhet
Viskositet
Mjukhet

119 kr

Till produkten

Cuboss Speedcube Lube – Weight 5

cuboss-speedcube-lube-weight-5

För kärnan – eller bitarna

Cuboss Speedcube Lube – Weight 5 är ett tjockt smörjmedel som håller väldigt länge. Det gör smörjmedlet alldeles utmärkt för att användas i kärnan (brickor, fjädrar, skruvar). Du kan också använda det på kubens bitar för att ge en mjuk och mer kontrollerbar känsla. Använder du mycket så blir kuben långsammare vilket gör smörjmedlet perfekt om din kub är svår att kontrollera.

12345
Snabbhet
Viskositet
Mjukhet

Det ursprungliga priset var: 99 kr. i Det nuvarande priset är: 79 kr.

Till produkten

Extra tips

Du kan blanda flera olika smörjmedel för att få ut effekterna av alla. Till exempel kan du använda Drive för att göra kuben mjuk i dragen och sedan tillägga Rapid för att göra den snabb. Tycker du kuben känns lite väl snabb? Varför inte lägga till Weight 5 i kärnan (eller på bitarna) och samtidigt göra kuben tystare.

Några bonustips: Vi gillar att använda Lubicle Speedy i GAN-kuber. DNM-37 är ett väldigt populärt vattenbaserat smörjmedel som gör kuben snabb utan att påverka känslan i kuben.

Se vår fullständiga jämförelse / guide här.

Klicka här för att se hela vårt utbud av smörjmedel.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *