Välj rätt kub för dig

Är du ute efter en kub men vet inte vad du ska köpa? Det finns en otrolig mångfald av kuber, och varje modell har sina för- och nackdelar. Här har vi satt ihop en köpguide som hjälper dig att välja rätt kub. Lycka till!

Kategori

MoYu Aolong V2

moyu-aolong-v2-stickerless-bright

Pålitlig

Toppsäljaren på Cuboss. Trots att det är en lite äldre modell konkurrerar den fortfarande med de bästa nyaste kuberna på marknaden, och det är en favorit av många. För en nybörjare är den toppen; den är varken för trög eller för snabb, och den poppar inte. Med Aolong V2 kan det inte gå fel.

139 kr

Till produkten

Qiyi Thunderclap V1

qiyi-thunderclap-black

Prisvärd

En fantastiskt prisvärd kub. QiYi Thunderclap skär hörn bra, glider lätt och är poppsäker. Den är inte för snabb, så den är lätt att kontrollera. Förutom kuben får du också med en kubpåse av hög kvalité i lådan, så du får mycket för pengarna!

89 kr

Till produkten

GAN 356 Air 2019

gans-356-air-master-black

Modern

GAN 356 Air 2019 är en toppmodern speedcube. Kuben är trendigt lätt och luftig samt mycket snabb. Kuben presterar riktigt bra i alla aspekter och har ett smart, snabbt och smidigt justeringssystem för att tillåta egna preferenser.

279 kr

Till produkten

GAN 356 X

gan-356-x-magnets

Lyxig

Det här är den lyxigaste kuben fram till 2019. Kuben är magnetisk, och för första gången någonsin på en speedcube har den utbytbara magneter som du lätt byter för hand. Med kuben följer en mängd tillbehör.

559 kr

Till produkten

Vill du se mer 3×3-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

MoYu Lingpo 2×2

moyu-lingpo-2x2-black

Pålitlig & prisvärd

MoYu Lingpo är en 2×2-kub i toppklass. Det som gör den så bra är att den är poppsäker samtidigt som den skär hörn väl. Den är snabb utan att bli svår att kontrollera, och i jämförelse med andra 2×2-kuber är den mycket säkrare med liknande prestanda.

99 kr

Till produkten

GuoGuan XingHen 2×2 M

guoguan-xinghen-m-2x2-black

Modern

Det här är en modern 2×2-speedcube med den trendiga lätta och luftiga känslan. Kuben är snabb och med tillagda magneter inuti bitarna får du en god stabilitet. 

159 kr

Till produkten

Vill du se mer 2×2-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

Qiyi Wuque 4×4

qiyi-wuque-4x4-black

Pålitlig

Qiyi Wuque tog speedcubing-världen med storm när den släpptes och är än idag väldigt populär på tävlingar. Kuben är lättvriden och skär hörn mycket bra. Dessutom är den riktigt poppsäker. Med Qiyi Wuque kan det inte gå fel.

199 kr

Till produkten

Yuxin Little Magic 4×4 M

yuxin-little-magic-4x4-m

Prisvärd

Yuxin Little Magic 4×4 M är en prisvärd 4×4. Kuben presterar tillräckligt bra för att kunna användas för tävling. Samtidigt håller den ett lågt pris, särskilt med tanke på att kuben är magnetisk. Smörjning av kuben rekommenderas för bästa effekt.

139 kr

Till produkten

Moyu Aosu GTS2 M

moyu-aosu-gts2-m-black

Snabb

Moyu Aosu GTS2 M är en välpresterande Speedcube från Moyu. Kuben är snabbare än ovanstående kuber. Dessutom är kuben magnetiserad, vilket kompenserar för snabbheten och gör kuben välbalanserad och kontrollerbar.

329 kr

Till produkten

Vill du se mer 4×4-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

Moyu Aochuang GTS 5×5

moyu-aochuang-gts-5x5-stickerless

Pålitlig

Moyu Aochuang GTS är en femma av riktigt bra kvalité. Trots många lager är den mjuk i dragen och skär hörn väl. Kuben är snabb och används flitigt på kubtävlingar. Låsningar eller bitar som faller ur kuben är inte alls ett problem med den här kuben vilket gör den mycket pålitlig och ett självklart val.

219 kr

Till produkten

Yuxin Little Magic 5×5 M

yuxin-little-magic-5x5-m

Prisvärd

Yuxin Little Magic 5×5 M är en otroligt prisvärd kub. Här får du en magnetisk 5×5 för halva priset av andra magnetiska 5×5-kuber. Trots detta presterar kuben nästan lika bra som de lyxigaste femmorna.

179 kr

Till produkten

Vill du se mer 5×5-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

MoYu Aoshi GTS 6×6

moyu-aoshi-gts-6x6-stickerless-scramble

Pålitlig

Den här kuben rekommenderar vi starkt när det kommer till 6×6. Den är väldigt lättvriden för en kub av den här storleken och låsningar är ovanliga. Den poppar inte heller vilket gör den mycket pålitlig och funkar lika bra som hobbykub för hemmabruk som till dig som tävlar i speedcubing.

259 kr

Till produkten

MoYu Aoshi GTS 6×6 M

moyu-aoshi-gts-6x6-black

Lyxig

För dig som vill lägga lite mer pengar på en 6×6 rekommenderar vi den magnetiska versionen av Aoshi GTS. En kub med sex lager kan ibland vara svår att få i form när man vrider snabbt. Då är de stabiliserande magneterna är väldigt hjälpsamma. Otroligt bra kub som visar att ribban verkligen har höjts de senaste åren.

399 kr

Till produkten

Vill du se mer 6×6-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

MF7S 7×7

mofang-jiaoshi-mf7s-7x7-black

Prisvärd

Här har du en kub som gör vad den ska. Inga konstigheter. Kuben är av god kvalité och vridningarna flyter på väl. Trots att den är billigare än andra sjuor på marknaden så håller den ihop väl och du behöver inte oroa dig för popping.

219 kr

Till produkten

Yuxin Hays 7×7 M

yuxin-hays-7x7-stickerless

Kvalité

Yuxin Hays 7×7 M har blivit det självklara valet för speedcubers på elitnivå. Kuben är mycket snabb och stabil för en sjua och tillåter dig att vrida riktigt snabbt och presist. Den höga prislappen kommer från den stora mängden magneter i kuben. Den finns också i en omagnetiserad version.

519 kr

Till produkten

Vill du se mer 7×7-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

MoYu Pyraminx

moyu-pyraminx-black-new

Pålitlig

Moyu Pyraminx är en av bästsäljarna på Cuboss. Vridningarna flyter på väl och den har en mekanism som gör att lagren klickar på plats efter en vridning – så att den håller formen. Pyraminxen är stabil och poppar inte. Inga konstigheter.

119 kr

Till produkten

X-Man Bell Magnetic Pyraminx

x-man-bell-magnetic-pyraminx-stickerless

Snabb!

X-Man bell är en riktigt snabb Pyraminx. Istället för att använda sig av hårda ”klick” i slutet av ett drag så använder sig det här pusselt av magneter. Detta gör att du får ett bra flyt i algoritmerna samtidigt som att den lägger sig på plats inför nästa dragserie. Notera att för en nybörjare kan den kännas något sladdrig på grund av snabbheten och att den skär hörn väl. Men du kommer troligtvis uppskatta hur mjukt och lent den vrids!

129 kr

Till produkten

Vill du se mer Pyraminxar? Klicka här för att se hela vårt utbud.

X-Man Galaxy V2

x-man-galaxy-megaminx-v2-stickerless-ridges

En sjävlklarhet

När det gäller Megaminx så ska vi göra det lätt för dig. X-Man Galaxy Megaminx är i skrivande stund den bästa Megaminxen på marknaden och detta till ett rimligt pris. Dessutom finns den i många olika varianter.

159 kr

Till produkten

Qiyi Qiheng S

qiyi-qiheng-s-megaminx

Prisvärd

För dig som har en lägre budget kan vi rekommendera Qiyi Qiheng S. Kuben är tillverkad av samma företag som ovanstående X-Man Galaxy. Megaminxen är av god kvalité och presterar otroligt bra med tanke på priset.

89 kr

Till produkten

Mer om X-Man Galaxy

Om du har tagit en titt i vår shop har du säkert sett att det finns många olika varianter av X-Man Galaxy. Här kommer en snabb sammanfattning av skillnaden på dem.

  • X-Man Galaxy: Första versionen som släpptes. Finns i 8 olika versioner (färg och form).
  • X-Man Galaxy V2: Version 2, något mindre och skapt för att tillåta magnetisering. Finns i 4 versioner.
  • X-Man Galaxy V2 M: Samma som ovanstående, men med magneter. Finns i 3 versioner.
  • X-Man Galaxy V2 L: Större version av X-Man Galaxy V2. Finns bara i stickerless med greppkanter.
  • X-Man Galaxy V2 LM: Samma som ovanstående, men med magneter. Finns bara i stickerless med greppkanter.

Vill du se mer Megaminxar? Klicka här för att se hela vårt utbud.

MoYu Skewb

moyu-skewb-white

Pålitlig

Moyu Skewb är bästsäljaren på Cuboss. Den är tillverkad av Moyu som är en av de ledande speedcube-tillverkarna i världen. God kvalitet och presterar bra som speedcube.

109 kr

Till produkten

Cubing Classroom Skewb

mofang-jiaoshi-skewb-stickerless

Prisvärd

Denna Skewb är tillverkad av samma företag som ovan. Den här skewben är producerad med tanke på priset och har därmed lite billigare plast men trots detta är det en bra mekansim och kuben är lättvriden och presterar mycket bra. Ett prisvärt alternativ helt enkelt.

79 kr

Till produkten

X-Man Wingy Skewb

x-man-wingy-magenetic-skewb-stickerless

Prestanda

X-Man Wingy Skewb är en riktigt bra Skewb som används av världseliten världen över. Den här Skewben är magnetiserad, vilket innebär att den automatiskt dras till korrekt position efter ett drag. Till skillnad från ovanstående kuber så blir det inte ett skarpt klick som sätter den på plats. Detta ger ett härligt flyt för dig som är snabb.

129 kr

Till produkten

Vill du se mer Skewbar? Klicka här för att se hela vårt utbud.

Qiyi Square-1

qiyi-square-one-black

En självklarhet

När det gäller Square-1 så ska vi göra det lätt för dig. Qiyi Square-1 har under flera år varit den populäraste speedcuben både bland lite långsammare speedcubers ända upp till världseliten. Trots detta kostar den inte mer än andra Square-1 på marknaden och blir då ett självklart val även om du bara vill prova på Square-1.

109 kr

Till produkten

Vill du se mer Square-1? Klicka här för att se hela vårt utbud.

Lätta pussel

Ibland kan det vara svårt att utifrån en bild avgöra hur svårt ett pussel är. Nedan kommer några rekommendationer för dig som letar efter lätta pussel. Alla nedanstående kuber är lättare än en Rubik’s kub (3×3). Notera att dessa inte inkluderar Pyraminx och Skewb, som också är lite lättare pussel.

Ivy Cube

ivy-cube-black

För nybörjaren

Ivy Cube passar dig som aldrig har löst en kub tidigare och inte riktigt vill ta dig an en Rubik’s kub. Vi anser att de flesta kan lösa en Ivy cube utan användande av en guide – om du bara sitter och klurar och försöker dig fram.

69 kr

Till produkten

Qiyi 223

qiyi-223-black

Lättare än den ser ut

Qiyi 223 är som namnet avslöjar en 2x2x3-kub. Den har ett litet antal bitar, men kan vara lite klurigare än den ser ut. Knasigt nog är den lättare än en vanlig 2×2-kub och platsar därmed in på denna lista.

69 kr

Till produkten

3x3x1 Fidget Spinner

3x3x1-fidget-spinner-puzzle-black

Pussel och leksak

Det här är en fidget spinner och ett pussel i ett. Pusslet ändrar form när du vrider på det vilket gör den extra rolig att pilla på. Detta medför dock inte extra svårighetsgrad utan tvärt om gör det den lättare att lösa. 

89 kr

Till produkten

YJ Rainbow Ball

yj-rainbow-ball

Något annorlunda

YJ Rainbow ball är ett lite annorlunda pussel. Här ska du inte vrida på olika lager. Istället ska du flytta runt bollar till korrekt position. Här gäller det att matcha rätt boll med rätt hål. Gul boll inom gul cirkel betyder att den delen är löst. När alla bollar matchar sin cirkel är pusslet löst. Pusslet är inte så svårt, så du kan fixa den utan en guide.

79 kr

Till produkten

Vill du se mer specialkuber? Klicka här för att se hela vårt utbud.

Svåra pussel

Ibland kan det vara svårt att utifrån en bild avgöra hur svårt ett pussel är. Nedan kommer några rekommendationer för dig som letar efter svåra pussel. Nedanstående pussel är alla mycket svårare än en Rubik’s kub.

Square-1

qiyi-square-one-black

Låt dig inte luras

En square-1 har inte ett stort antal bitar, men trots detta är det en rejäl utmaning. Detta beror till stor del på att mittenlagret bara går att vrida på ett ställe. Därmed måste du matcha upp topp- och bottenlagret innan du kan vrida. Square-1 är en unik utmaning som sticker ut från mängden. Riktigt svår men också riktigt tillfredsställande när du äntligen lyckats.

109 kr

Till produkten

Ghost Cube

fangcun-ghost-cube-black

Den svåraste 3×3-kuben

Den här må se lite annorlunda ut jämfört med en 3×3, men i grunden är det exakt samma kub. Det här är en cool modifikation som tillåter dig att jobba med form istället för färg. När kuben är blandad är den knappt igenkännbar och att räkna ut vilken bit som ska vart är något som tar tid. Löser du den här på några timmar så kan du vara nöjd.

169 kr

Till produkten

Curvy Copter

lanlan-curvy-copter-black

Tvådelad

Curvy copter är ett intressant pussel som kan erbjuda dig två olika svårighetsgrader i ett och samma pussel. Svårighetsgraderna kan beskrivas som svårt och ännu svårare. Läs mer på produktsidan.

139 kr

Till produkten

Moyu 4×4 Axis cube

moyu-axis-cube-black-scrambled

En underhållande utmaning

Den här kuben ser klurig ut, och det är den också! Det är en modifikation på en 4×4 som gör att den ändrar form när du vrider på dess lager. Innan du ger dig på denna behöver du vara säker på hur man löser en 4×4, för nu blir det ännu mer komplicerat. Riktigt kul och underhållande utmaning för dig som kan det här med kuber.

199 kr

Till produkten

Vill du se mer specialkuber? Klicka här för att se hela vårt utbud.