Välj rätt kub för dig

Är du ute efter en kub men vet inte vad du ska köpa? Det finns en otrolig mångfald av kuber, och varje modell har sina för- och nackdelar. Här har vi satt ihop en köpguide som hjälper dig att välja rätt kub. Lycka till!

Kategori

Valk 3

valk-3-stickerless

Pålitlig

En av toppsäljarna på Cuboss och en favorit för många. Kuben är mycket stabil, varken för snabb eller för långsam, skär hörn väl. Kuben användes för att slå det före detta världsrekordet på 5,55 sekunder.

179 kr

Till produkten

Moyu RS3 M 2020

moyu-rs3m-2020

Prisvärd

En fantastiskt prisvärd kub. RS3 M är snabb med god prestanda samtidigt som det är en av de billigaste magnetiska kuberna på marknaden. 

99 kr

Till produkten

GAN 356 Air

gans-356-air-master-black

Modern

GAN 356 Air är en toppmodern speedcube. Kuben är trendigt lätt och luftig samt mycket snabb. Kuben presterar riktigt bra i alla aspekter och har ett smart, snabbt och smidigt justeringssystem för att tillåta egna preferenser.

279 kr

Till produkten

GAN 11 M Pro

gan-11-pro-m-primary-internals

Lyxig

Det här är den lyxigaste kuben fram till 2021. Kuben är väldigt anpassningsbar med justerbar magnetstyrka, fjädring och tryck mellan bitarna. Med kuben följer en mängd tillbehör.

599 kr

Till produkten

Vill du se mer 3×3-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

YJ MGC 2×2

yj-mgc-2x2-black

En självklarhet

Vill du bli snabbare på 2×2 så är MGC 2×2 en självklarhet. Kuben presterar superbra i alla aspekter, enligt vissa är det den bästa 2×2-kuben på marknaden och dessutom till ett riktigt bra pris.

109 kr

Till produkten

Dayan TengYun 2×2 M

dayan-tengyun-2x2-m-stickerless

Lyxig & tyst

Toppmodern 2×2 speedcube som presterar superbra i alla aspekter. Lätt i vikten och mjuk i dragen. Sticker ut som en tyst kub som fungerar bra i klassrummet eller på kontoret.

179 kr

Till produkten

Vill du se mer 2×2-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

YJ MGC 4×4

yj-mgc-4x4-stickerless

Pålitlig

Med YJ MGC 4×4 kan det inte gå fel. Kuben är stabil och pålitlig, skär hörn väl och dessutom är den snabb. Fungerar bra på hobbynivå samt elitnivå.

199 kr

Till produkten

Yuxin Little Magic 4×4 M

yuxin-little-magic-4x4-m

Prisvärd

Yuxin Little Magic 4×4 M är en prisvärd 4×4. Kuben presterar tillräckligt bra för att kunna användas för tävling. Samtidigt håller den ett lågt pris, särskilt med tanke på att kuben är magnetisk. Smörjning av kuben rekommenderas för bästa effekt.

139 kr

Till produkten

Moyu Aosu WR M 4×4

moyu-aosu-wr-m-4x4-stickerless

Snabb

Moyu Aosu WR M är en riktigt bra Speedcube från Moyu. Kuben är snabbare än ovanstående kuber. Dessutom är kuben magnetiserad, vilket kompenserar för snabbheten och gör kuben välbalanserad och kontrollerbar. 

329 kr

Till produkten

Vill du se mer 4×4-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

YJ MGC 5×5

yj-mgc-5x5-stickerless

En självklarhet

 Väldigt bra som speedcube i alla aspekter. Kuben presterar i nivå med de absolut bästa kuberna från 2019 och trots detta ligger priset på halva priset av flaggskeppen från konkurrerande märken. Här behöver du inte fundera så mycket!

229 kr

Till produkten

Yuxin Little Magic 5×5 M

yuxin-little-magic-5x5-m

Prisvärd

Vill du komma ner under 200 kr så är Yuxin Little Magic 5×5 M också en prisvärd kub. Trots ett lågt pris presterar kuben nästan lika bra som de lyxigaste femmorna.

179 kr

Till produkten

Vill du se mer 5×5-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

Yuxin Little magic 6×6 M

yuxin-little-magic-6x6-m

Prisvärd

Funderar du på att köpa din första 6×6 så är det här ett mycket bra val. Kuben är stabil och pålitlig, samtidigt är den ganska snabb för att vara en 6×6. Dessutom är den magnetisk! 

169 kr

Till produkten

YJ MGC 6×6

yj-mgc-6x6-black

Prestanda

En av de snabbaste och bästa 6×6-kuberna på marknaden fram till 2020.  Stabil, resistent mot låsningar och magnetisk. Funkar lika bra som hobbykub för hemmabruk som till dig som tävlar i speedcubing.

269 kr

Till produkten

Vill du se mer 6×6-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

Yuxin Little Magic 7×7 M

yuxin-little-magic-7x7-m

Pålitlig

Utmärkt 7×7 speedcube för ett rimligt pris. Kuben är stabil samtidigt som den är snabb och skär hörn väl. Dessutom är den magnetiserad, vilket betyder att den håller sig i kubform och du får hjälp att dra lagren i korrekt position trots att du vrider snabbt!

269 kr

Till produkten

Yuxin Hays 7×7 M

yuxin-hays-7x7-stickerless

Kvalité

Yuxin Hays 7×7 M har blivit det självklara valet för speedcubers på elitnivå. Kuben är mycket snabb och stabil för en sjua och tillåter dig att vrida riktigt snabbt och presist. Den höga prislappen kommer från den stora mängden magneter i kuben. Den finns också i en omagnetiserad version.

519 kr

Till produkten

Vill du se mer 7×7-kuber?  Klicka här för att se hela vårt utbud.

MoYu Pyraminx

moyu-pyraminx-black-new

Pålitlig

Moyu Pyraminx är en av bästsäljarna på Cuboss. Vridningarna flyter på väl och den har en mekanism som gör att lagren klickar på plats efter en vridning – så att den håller formen. Pyraminxen är stabil och poppar inte. Inga konstigheter.

119 kr

Till produkten

X-Man Bell Magnetic Pyraminx

x-man-bell-magnetic-pyraminx-stickerless

Snabb!

X-Man bell är en riktigt snabb Pyraminx. Istället för att använda sig av hårda “klick” i slutet av ett drag så använder sig det här pusselt av magneter. Detta gör att du får ett bra flyt i algoritmerna samtidigt som att den lägger sig på plats inför nästa dragserie. Notera att för en nybörjare kan den kännas något sladdrig på grund av snabbheten och att den skär hörn väl. Men du kommer troligtvis uppskatta hur mjukt och lent den vrids!

129 kr

Till produkten

Vill du se mer Pyraminxar? Klicka här för att se hela vårt utbud.

X-Man Galaxy V2

x-man-galaxy-megaminx-v2-stickerless-ridges

En självklarhet

När det gäller Megaminx så ska vi göra det lätt för dig. X-Man Galaxy Megaminx är i skrivande stund den bästa Megaminxen på marknaden och detta till ett rimligt pris. Dessutom finns den i många olika varianter.

159 kr

Till produkten

Qiyi Qiheng S

qiyi-qiheng-s-megaminx

Prisvärd

För dig som har en lägre budget kan vi rekommendera Qiyi Qiheng S. Kuben är tillverkad av samma företag som ovanstående X-Man Galaxy. Megaminxen är av god kvalité och presterar otroligt bra med tanke på priset.

89 kr

Till produkten

Mer om X-Man Galaxy

Om du har tagit en titt i vår shop har du säkert sett att det finns många olika varianter av X-Man Galaxy. Här kommer en snabb sammanfattning av skillnaden på dem.

  • X-Man Galaxy: Första versionen som släpptes. Finns i 8 olika versioner (färg och form).
  • X-Man Galaxy V2: Version 2, något mindre och skapt för att tillåta magnetisering. Finns i 4 versioner.
  • X-Man Galaxy V2 M: Samma som ovanstående, men med magneter. Finns i 3 versioner.
  • X-Man Galaxy V2 L: Större version av X-Man Galaxy V2. Finns bara i stickerless med greppkanter.
  • X-Man Galaxy V2 LM: Samma som ovanstående, men med magneter. Finns bara i stickerless med greppkanter.

Vill du se mer Megaminxar? Klicka här för att se hela vårt utbud.

X-Man Wingy Skewb

x-man-wingy-magenetic-skewb-stickerless

En självklarhet

X-Man Wingy Skewb är en riktigt bra Skewb som används av världseliten världen över. Den här Skewben är magnetiserad, vilket innebär att den automatiskt dras till korrekt position efter ett drag. 

129 kr

Till produkten

Cubing Classroom Skewb

mofang-jiaoshi-skewb-stickerless

Prisvärd

Den här skewben är producerad med tanke på priset och har därmed lite billigare plast men trots detta är det en bra mekanism och kuben är lättvriden och presterar mycket bra. Ett prisvärt alternativ helt enkelt.

79 kr

Till produkten

Vill du se mer Skewbar? Klicka här för att se hela vårt utbud.

Qiyi Square-1

qiyi-square-one-black

En självklarhet

Qiyi Square-1 har under flera år varit den populäraste speedcuben både bland lite långsammare speedcubers ända upp till världseliten. Trots detta kostar den inte mer än andra Square-1 på marknaden och blir då ett självklart val även om du bara vill prova på Square-1.

109 kr

Till produkten

X-Man Volt V2 M

x-man-volt-v2-m-square-1-stickerless-black

Magnetisk

Här har vi en lite lyxigare variant. Kuben är tillverkad av samma företag som gör Qiyi Square-1. Kuben är mycket snabb och skär hörn väl. Den största skillnaden är att den är magnetisk, vilket betyder att magneter inuti kuben hjälper dig att dra lagren på plats.

149-199 kr

Till produkten

Vill du se mer Square-1? Klicka här för att se hela vårt utbud.

Lätta pussel

Ibland kan det vara svårt att utifrån en bild avgöra hur svårt ett pussel är. Nedan kommer några rekommendationer för dig som letar efter lätta pussel. Alla nedanstående kuber är lättare än en Rubik’s kub (3×3). Notera att dessa inte inkluderar Pyraminx och Skewb, som också är lite lättare pussel.

Ivy Cube

ivy-cube-black

För nybörjaren

Ivy Cube passar dig som aldrig har löst en kub tidigare och inte riktigt vill ta dig an en Rubik’s kub. Vi anser att de flesta kan lösa en Ivy cube utan användande av en guide – om du bara sitter och klurar och försöker dig fram.

69 kr

Till produkten

Qiyi 223

qiyi-223-black

Lättare än den ser ut

Qiyi 223 är som namnet avslöjar en 2x2x3-kub. Den har ett litet antal bitar, men kan vara lite klurigare än den ser ut. Knasigt nog är den lättare än en vanlig 2×2-kub och platsar därmed in på denna lista.

69 kr

Till produkten

3x3x1 Fidget Spinner

3x3x1-fidget-spinner-puzzle-black

Pussel och leksak

Det här är en fidget spinner och ett pussel i ett. Pusslet ändrar form när du vrider på det vilket gör den extra rolig att pilla på. Detta medför dock inte extra svårighetsgrad utan tvärt om gör det den lättare att lösa. 

89 kr

Till produkten

YJ Rainbow Ball

yj-rainbow-ball

Något annorlunda

YJ Rainbow ball är ett lite annorlunda pussel. Här ska du inte vrida på olika lager. Istället ska du flytta runt bollar till korrekt position. Här gäller det att matcha rätt boll med rätt hål. Gul boll inom gul cirkel betyder att den delen är löst. När alla bollar matchar sin cirkel är pusslet löst. Pusslet är inte så svårt, så du kan fixa den utan en guide.

79 kr

Till produkten

Vill du se mer specialkuber? Klicka här för att se hela vårt utbud.

Svåra pussel

Ibland kan det vara svårt att utifrån en bild avgöra hur svårt ett pussel är. Nedan kommer några rekommendationer för dig som letar efter svåra pussel. Nedanstående pussel är alla mycket svårare än en Rubik’s kub.

Square-1

qiyi-square-one-black

Låt dig inte luras

En square-1 har inte ett stort antal bitar, men trots detta är det en rejäl utmaning. Detta beror till stor del på att mittenlagret bara går att vrida på ett ställe. Därmed måste du matcha upp topp- och bottenlagret innan du kan vrida. Square-1 är en unik utmaning som sticker ut från mängden. Riktigt svår men också riktigt tillfredsställande när du äntligen lyckats.

109 kr

Till produkten

Ghost Cube

fangcun-ghost-cube-black

Den svåraste 3×3-kuben

Den här må se lite annorlunda ut jämfört med en 3×3, men i grunden är det exakt samma kub. Det här är en cool modifikation som tillåter dig att jobba med form istället för färg. När kuben är blandad är den knappt igenkännbar och att räkna ut vilken bit som ska vart är något som tar tid. Löser du den här på några timmar så kan du vara nöjd.

169 kr

Till produkten

Curvy Copter

lanlan-curvy-copter-black

Tvådelad

Curvy copter är ett intressant pussel som kan erbjuda dig två olika svårighetsgrader i ett och samma pussel. Svårighetsgraderna kan beskrivas som svårt och ännu svårare. Läs mer på produktsidan.

139 kr

Till produkten

Vill du se mer specialkuber? Klicka här för att se hela vårt utbud.

Smart cubes

Smart cubes eller smarta kuber är Rubik’s kuber som kan kopplas till din mobiltelefon eller surfplatta. Varje drag spåras sedan i en app och du kan bland annat ta tid och se statistik på dina lösningar. 

Giiker cube

giiker-super-cube-i3se-smart-cube

Allmänt bästa smarta kuben

Giiker cube är enligt oss den allmänt bästa smarta kuben och passar nybörjare såväl som erfarna kublösare. I appen finns tidlösning och statistik, men också många roliga spel att leka med där du manipulerar spelet genom att vrida på kuben. Det är fantastiskt kul och en riktigt bra produkt i sin helhet!

399 kr

Till produkten

GAN 356i Carry

gan-356i-carry-smart-cube

Speedcube-version av en smart cube

GAN 356i Carry är det bästa valet av smart kub om du är ute efter en speedcube. Den här kuben presterar bättre än Giiker cube när det kommer till själva hårdvaran, som t.ex corner cutting. Appen är också bättre anpassad till speedcubing (lösning på tid), men den har inte några spel.

399 kr

Till produkten

Klicka här för att se en fullständig jämförelse av Giiker cube och GAN 356i Carry.