Välkommen till våra guider!

Det här är en samlingsplats för alla guider vi har här på Cuboss. Vi lägger till nya guider då och då, om du saknar något får du gärna kontakta oss med ett förslag! Det kan du göra genom att skriva i vår chatt, kontakta oss via vårt kontaktformulär eller skriva en kommentar till den här sidan längst ner.

Lär dig lösa Rubik’s kub (ny!)
Lär dig lösa Rubik’s kub
Avancerad Speedcubing: CFOP
F2L Guide
F2L utan rotationer
Avancerad F2L
Fingertricks
Avancerat kors
2 Look OLL algoritmer
2 Look PLL algoritmer
OLL algoritmer
PLL algoritmer
Bli snabbare på CFOP med VHLS
Hur man blir snabbare på 3×3
Team Blind
Hur man löser en 2×2
Avancerad 2×2 – Layer by layer
Avancerad 2×2 – Första lagret (del 1)
2×2 OLL Algoritmer (del 2)
2×2 PLL Algoritmer (del 3)
Hur man sätter ihop en 2×2 (video)
Hur man sätter ihop en 2×2 (bilder)
Corner twist guide
Hur man löser 4×4
4×4 Paritet Guide
Hur man löser 4×4 snabbare
Så bygger du ihop din 4×4 Speedcube
Hur man löser en Pyraminx
Hur man löser en Megaminx
Hur man löser en Skewb
Hur man löser en 3x3x2 kub
Hur man löser en 2x2x3 kub
Hur man löser Gear Cube
Hur man löser Gear Shift
Hur man löser Shape Mods
Hur man löser Rubik’s Clock
Så bygger du ihop kuben
Pops & låsningar (större kuber)
Byta ut bitar (mindre kuber)
Hur man justerar kuben (ny!)
Hur man byter klistermärken
Hur man smörjer en kub
Så gör du kuben snabbare
Hur man magnetiserar en kub
Lär dig notationer för speedcubing
Lär dig notationer för större kuber
Fingertricks
Memorering av algoritmer
Guide till kubtävling
Hur man dömer på kubtävling
Skapa mönster på kuben

116 kommentarer på “Guider – Fördjupa dig i kubernas värld

 1. Yara skrev:

  Hej kan ni göra en guide på 5×5 snälla? Vill lära mig att lösa den och har försökt från de andra kanalerna men det är bara era guider jag lär mig av.

  • Daniel Wallin skrev:

   Hej! Vi hoppas kunna göra en sådana guide i framtiden, men jag vågar tyvärr inte lova exakt när. Det är många videor vi vill göra, och en 5×5 guide tar enormt lång tid att både filma och klippa, så det är därför vi inte har hunnit göra det än.

 2. Ville skrev:

  Hej jag ska tävla i one handed 3×3, 25 maj men min 3×3 main är lite för stor vilken kub rekomenderar ni för one handed ( jag är 12 så mina händer är inte så stora)

  • Daniel Wallin skrev:

   Hej Ville! Förhoppningsvis i framtiden, men vi har tyvärr rätt mycket att göra och begränsat med tid, så jag vågar inte lova när. Tills vidare får du nog söka efter guide på YouTube istället 🙂

  • Daniel Wallin skrev:

   Helt omöjligt är det inte, men jag är rädd att det i sådana fall är väldigt långt i framtiden. Ingen på kontoret använder Roux i dagsläget, och det finns många andra guider vi vill hinna göra först.

  • Daniel Wallin skrev:

   Inte omöjligt! Det blir dock en ganska algoritm-tung video eftersom det basically bara är att lära sig recognition och alla algs så kan du metoden. Så under tiden räcker det att jobba på det, för vår eventuella guide riskerar att dröja (vi har många andra videos vi vill göra också).

  • Daniel Wallin skrev:

   Vi hoppas kunna göra det snart! Men det är ett väldigt tidskrävande projekt, och vi har alltid mycket att göra, så det är därför det dröjer.

  • Daniel Wallin skrev:

   Ah jag förstår. Det är en väldigt avancerad metod / tricks, men det vore kul att lägga till det någon gång i framtiden ja. Vi ska fundera på det!

 3. LinSap skrev:

  Hej! Har lärt mig lösa 3×3 mha din “intuitiva” videoguide. Nu har jag en spegelkub som jag vill gå vidare med. Hittar ingen guide för den på din hemsida. Kommer du lägga upp nån?

  • Viktor Strindell skrev:

   Ja, försök räkna ut så långt du kan. Börja med att prova att räkna ut hur du ska lösa två kantbitar till korset. Sedan kan du utöka till tre, sedan till fyra. För att öva på detta; inspektera kuben, sen blundar du och löser korsets delar. Om du misslyckas, försök med färre bitar.

 4. Ivar_11 skrev:

  Skulle ni kunna göra en videoguide på G-perm i PLL?
  Har mycket problem med de algoritmerna.
  Era guider är bäst!!!

 5. Jeremiah Ignatov skrev:

  Hej, skulle du kunna fundera på en moyu puppet cube v1 algoritm lista? Ingen video men gärna en lista med notationer och olika algoritmer för denna kub då den är väldigt svår att lösa för mig och flera av mina kompisar som är intresserade i cubing, tack.

  • Hampus Birgersson skrev:

   Det finns en på kubskolan men det är så gamla kuber med slitna klistermärken och de är en gammal metod med svåra algorithmer.

 6. Lukas Andersson skrev:

  Kan ni göra en guide på master pyraminx. Finns en på youtube på svenska men den är inte bra tycker jag så snälla gör en guide på master pyraminx

 7. Frigge74 skrev:

  Finns det ingen guide hur man löser 5 x 5. Finns en på YouTube på svenska men den är inte alls bra tycker jag

  • Viktor Strindell skrev:

   Lookahead är egentligen inte något som du behöver en video för att lära dig. Det handlar helt enkelt om att titta på nästa steg medan du gör ett steg. T.ex När du gör ditt första F2L-par, så tittar du inte alls på det, utan du tittar efter ditt andra par och räknar ut hur du ska göra det. För att kunna göra detta måste du kunna göra dina steg utan att titta. Så det kräver mycket övning.

 8. Claes skrev:

  Mins on köpte 4×4 kub från dig som poppade. Den instruktion du har stämmer inte riktigt med den kub du sålt. Finns instruktion för den kuben du säljer?

  • Viktor Strindell skrev:

   Hej! Det bör gå att använda guiden med alla 4×4-kuber vi säljer på Cuboss. Bitarna må se lite olika ut, men i grunden är det samma typ av mekanism och bitar.

 9. Juice skrev:

  Hej!
  Finns det någon guide på hur man man löser sista lagret på en mirror cube med 2 look OLL och 2 look PLL? Eller skulle ni kunna göra en? Jag har sökt på internet och hittar allt möjligt konstigt på Hindi och danska och det mesta jag hittat är på nybörjarmetoden. Och så har jag läst ”man löser den precis som en vanlig 3x3x3 bara att man sorterar efter storlek ist för färg. Men det hjälper inte mig på sista lagret där behöver jag hjälp hur jag ska tolka det jag ser 🙂

  • Viktor Strindell skrev:

   Hej! Jag känner inte till någon guide på det. Vi har inte några planer på att göra en sådan guide heller tyvärr. Detta på grund av att vi kan utnyttja tiden till att göra andra, mer efterfrågade guider.

 10. Viktor skrev:

  Jag kan göra den ganska snart, har fått lite mer tid till att göra filmer nu. 🙂 Prenumerera på CubossSE på Youtube så missar du inte när den kommer ut.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *