Speedcubing på liten budget

Speedcubing på en budget: Mest utrustning för pengarna

Vi ser en trend i samhället att allt blir dyrare hela tiden, och det verkar även gälla speedcubing med GAN’s nya släpp av GAN 14 Maglev för strax under 1 000 kr. Men det behöver inte vara dyrt att syssla med speedcubing!
I det här inlägget har vi handplockat de absolut mest prisvärda kuberna du kan få tag i.

MoYu RS3M 2020 och QiYi Warrior S

 

MoYu RS3M 2020, 99 kr

 

VS

 

QiYi Warrior S, 59 kr

 

Budgetkubernas kung
Att RS3M är bästsäljaren genom tiderna är inte förvånande. Du får en välpresterande speedcube, ett kubställ, och två justeringsverktyg med möjligheten att justera både fjädringen och flexibiliteten i kuben, och allt detta för endast 99 kr.

Varför inte bara välja den billigare QiYi Warrior S?
Här handlar det inte bara om att gå så billigt som möjligt, utan att faktiskt få ut bästa värdet. QiYi Warrior S för 59 kr är inte magnetisk, levereras utan justeringsverktyg och har inte samma fina finish och smidiga känsla som RS3M. Samtidigt är priset svårt att slå.

Timer

Speedcubing är ju sporten att lösa Rubik’s kub på lägsta möjliga tid, så utan ett sätt att ta tid på lösningarna är man bara halvvägs där. En timer för speedcubing kan snabbt bli dyrt, särskilt om man ska ha de som används på tävling, SpeedStacks G5 Timer för hela 549 kr.

Behöver jag en speedcubing timer?

Sanningen är att man klarar sig ganska långt på gratisalternativen. Det finns diverse gratis appar att ladda ned, och så har vi vårt webbaserade alternativ på Cuboss.se/timer. Men vill man simulera tävlingskänslan och kanske komma ifrån skärmar lite grann kan vi rekommendera QiYi Speedcubing Timer för 199 kr. Den mäter med samma precision och fungerar likadant som en G5 Timer, för bara 36 % av priset.

När man ska börja med 2×2

De flesta har väl någon gång vridit på en vanlig 3x3x3 Rubik’s Kub, men 2×2 är desto ovanligare. Trots det är det ett naturligt nästa steg från originalkuben. I den här kategorin rekommenderar vi MoYu RS2M Evolution 2×2 för 99 kr. Precis som med RS3M får man med ett kubställ, två justeringsverktyg och möjligheten att anpassa både fjädringen och flexibiliteten i kuben. Åter igen väldigt mycket kub för pengarna.

Kubpåsen – en billig försäkring


Ligger kuben bara öppet i en ryggsäck eller en garderob finns risken att kuben samlar på sig en damm och repor. Damm i kuben gör den långsammare, och då kommer man behöva smörja kuben tidigare och oftare för att behålla kubens prestanda. Förvarar man istället kuben i en kubpåse skyddar man både kubens inre och ytan håller sig fin och fräsch längre.

Skydda din kub – och dina bord!

När man har löst kuben snabbt och vill stanna tiden så måste man sätta ned kuben – snabbt! Ofta smäller kuben ned i bordet med betydande kraft, och har man otur skadar man både kuben och bordet. Därför använder de flesta seriösa speedcubers någon form av underlag för att skydda kuben och bordet, vanligtvis en så kallad “Stackmat” (lånad från sporten speedstacking) eller en cubing mat (kubmatta).

Vill man spara pengar kanske man redan har en musmatta hemma som man kan använda. De är av samma material, den enda skillnaden är egentligen att musmattan är lite tunnare. Behöver man både en musmatta och en matta för speedcubing kan man slå två flugor i en smäll och köpa en matta för speedcubing som fungerar utmärkt för båda ändamålen.

Många mattor har även fästen som man kan fästa sin timer i, vilket minskar risken att timern faller i golvet (och i värsta fall går sönder!). QiYi’s mattor från 69 kr är de billigaste vi har i vårt sortiment, men de fungerar precis lika bra som de lite dyrare alternativen.

Vi hoppas den här artikeln har varit informativ! Här nedanför har vi några paketprodukter där vi har lagt ihop flera prisvärda speedcubing-produkter för att kunna pressa ned priset ännu lite lägre. Trevlig helg!

Rea!
Det ursprungliga priset var: 691 kr. i Det nuvarande priset är: 499 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 328 kr. i Det nuvarande priset är: 269 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 541 kr. i Det nuvarande priset är: 399 kr.
NY Världens största Rubiks kub (antal lager)

Pusselbyggaren och kubentusiasten Matt Bahner är tillbaka med ännu ett världsrekord – denna gång för...

Cuboss Open 2024 – Tillbakablick och resultat

Nu har det gått ett par veckor sedan vår alldeles egna kubtävling, Cuboss Open. Vi...

2 Comments

Historien om Rubiks kub

Historien om Rubiks kub Rubiks kub uppfanns redan år 1974 av ungraren, arkitekten och professorn...

Topp 10 vanliga frågor och missförstånd om Rubiks kub och Speedcubing

Vanliga missförstånd om Rubiks kub och Speedcubing Få saker är omgärdade av lika många missförstånd...

Speedcubing på liten budget

Speedcubing på en budget: Mest utrustning för pengarna Vi ser en trend i samhället att...

Världsmästerskapen i Rubiks Kub 2023 – Incheon, Sydkorea

Under fyra långa dagar i augusti pågick VM i speedcubing i den Sydkoreanska staden Incheon....

Topp 5 Bästa 3×3 Speedcubes 2023

Den klassiska Rubiks kub (3×3) är vår överlägset mest populära produkt här på Cuboss. Det...

7 Comments

2023 års mest prisvärda (underskattade) Speedcubes

Denna vecka riktar vi om fokus mot vad vi tycker är de mest underskattade eller...

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *