Vi är stolta över att presentera vår första kubtävling, Cuboss Open 2023! Tävlingen hålls i Uppsala 15-16 april.

Ny unik kubtävlig med nya grenar Rabatter på pussel till tävlingen

Cuboss Open 2023 är en kubtävling som kommer att äga rum i april och kommer att innehålla nya och unika tävlingsgrenar. Tävlingen kommer att vara öppen för deltagare från hela världen och ska locka både nya och erfarna kublösare. Utöver de klassiska kublösningsgrenarna kommer tävlingen också att inkludera nya tävlingsgrenar som utmanar på olika sätt. Vi hoppas att Cuboss Open 2023 kommer vara en spännande och utmanande tävlingsupplevelse för alla cubers!

Unika tävlingsgrenar

Här är några av de unika tävlingsgrenar som kommer vara med på tävlingen. Vi avslöjar inte alla i förväg! Om du vill förbereda dig inför tävlingen så kan du passa på att köpa det du saknar med rabatt här nedanför.

2x2x3 Cuboid

2x2x3 är en av de lättaste cuboids som finns och därmed passar den både nybörjare och erfarna cubers.

Behöver du träna? Köp 2x2x3 med 20 % rabatt

Relay

Relay är när man löser flera olika pussel på en tidtagning. Här gäller det alltså att vara mångsidig med sitt lösande.

På Cuboss Open kommer vi köra en Relay med de populäraste grenarna: 3x3, 2x2, Pyraminx & Skewb. Kan du inte alla dessa grenar? Du hinner lära dig! Utöver 3x3 så är pusslen ganska lättlösta och perfekta för nybörjaren.

Köp de populäraste pusslen med 25 % rabatt

Klotski 15-pussel

15-pussel är en rolig gren där även de som inte är så snabba på att lösa kuber har goda chanser att prestera i topp!

Sugen på Klotski? Köp QiYi Klotski 15 med 20 % rabatt

Frågesport

För alla att delta i, även föräldrar och publik kan delta med sina kunnigheter om Rubik's kub och speedcubing. Flest rätt svar på kortast tid vinner!

Lagstafett

Topp 32 i första omgången av 3x3 kommer få chansen att delta i en lagstafett. Deltagarna kommer delas in i jämna lag.

Team Blind

Här har vi en riktigt spännande gren för dig som är bra på 3x3. För att delta behöver du en lagkamrat. Den ena lagkamraten ska med verbala instruktioner från den andra lagkamraten lösa kuben med förbundna ögon. Känner du ingen som kubar så kan du hitta en lagkamrat via vår Discord och börja öva tillsammans online.

Hemlig gren #1

Du behöver inte kunna lösa en 3x3-kub för att delta!

Du behöver inte ta med dig något för att delta i de hemliga grenarna.

Hemlig gren #2

Kräver viss kännedom om en vanlig 3x3 (men inte nödvändigtvis hur man löser den).

Du behöver inte ta med dig något för att delta i de hemliga grenarna.

Hemlig gren #3

Kräver mycket god kännedom i att lösa en 3x3-kub.

Du behöver inte ta med dig något för att delta i de hemliga grenarna.

Officiella grenar

Utöver de specialgrenar listade ovan så är detta en officiell WCA-tävling med delegater, officiella resultat och rankning.

De officiella grenarna som kommer att hållas på Cuboss Open är följande: 3x3 Rubik’s kub, 2x2, 4x4, 3x3 med ögonbindel, 3x3 med en hand, Pyraminx och Skewb.

Vi har tagit fram några paket perfekta för er som ska tävla! Välj bland ett litet, mellan och stort paket utifrån behov och budget. Med paketpriserna sparar du ca 100 kr, 200 kr och 300 kr för respektive paket (ungefär 30 % rabatt).

Tävlingspaket small 365 kr 249 kr

Med ditt eget cube cover kan du träna på hur det är att lösa kuben i tävlingsmiljö. I kubpåsarna kan du förvara dina kuber, mobilstativet använder du för att spela in dina lösningar. Guideboken hjälper dig bli bättre på att lösa olika kuber, smörjmedlet göra dina kuber snabbare. Sist men inte minst får du två cuboss-klistermärken att sätta på två av dina favoritkuber!

Bemästra kubtävlingar och spara 116 kr! Köp tävlingspaket small med 30 % rabatt

Tävlingspaket medium 634 kr 429 kr

Mediumpaketet innehåller allt från det lilla paketet, plus en kubväska från QiYi. Väskan har olika fickor för att hålla innehållet organiserat. Du kan bära den på två sätt, endera i handtaget på väskan eller med den medföljande axelremmen.

Organisera dina kuber för kubtävling och spara 205 kr!Köp tävlingspaket medium med 30 % rabatt

Tävlingspaket large 962 kr 649 kr

Det största paketet innehåller förutom allt i det lilla och mellanstora paketen även en timer och en matta. Timern använder du för att ta tid på dina lösningar, och mattan dämpar fallet och skyddar både bord och pussel när man snabbt sätter ned pusslet efter en lösning.

Skaffa det ultimata kittet för tävling och spara 313 kr!Köp tävlingspaket large med 30 % rabatt

Anmäl dig och läs mer

Är du sugen på att tävla? På tävlingssidan för Cuboss Open hos World Cube Association kan du anmäla dig till tävlingen och hitta praktisk information.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *