Sveriges roligaste kubtävling är tillbaka! Förra årests Cuboss Open blev en otrolig succé och därmed fortsätter vi med konceptet i år. Cuboss Open 2024 äger rum helgen 6-7 april, och precis som förra året så kommer tävlingen innehålla en mängd unika tävlingsgrenar. Tävlingen är öppen för alla och vi förväntar oss proffs från hela världen - och självklart massor med förstagångstävlande från Sveriges alla håll och kanter. 

En kubfest utöver det vanliga!

Utöver de vanliga grenarna, så kommer tävlingen att innehålla hela nio specialgrenar som man vanligtvis inte tävlar i. Tre av dem så hemliga att du inte får veta vad tävlingarna går ut på förrän på självaste tävlingsdagen!

En favorit från förra året är tillbaka, 2x2x3!

2x2x3 uppskattades mycket förra året, både som ett lätt pussel för en nybörjare att ta sig in i, samtidigt som erfarna kubare kan klura fram snabbare metoder.

223 (2x2x3)

15 platser kvar

Behöver du träna? Köp 2x2x3 med 20 % rabatt

NY GREN – Redi Cube

Redi Cube är ett annat nybörjarvänligt pussel som samtidigt är tillräckligt komplex för att man ska kunna komma på smarta metoder för snabblösning – vinner du i år?

Redi Cube

42 platser kvar

Äger du ingen Redi Cube? Köp Redi Cube med 20 % rabatt

NY GREN – YEET Relay

Här kommer man att tävla i lag, och lagindelningen slumpas på plats. Tävlingen går ut på att lösa en Yeet Ball per person inom laget, fast med en liten hemlig twist. Må bästa laget vinna!

Yeet ball är ett lätt pussel, en simplare variant av en Skewb.

Yeet Relay

173 platser kvar

Äger du ingen Yeet Ball? Köp Yeet ball med 20 % rabatt

3x3-kub med en sida löst

NY GREN – EN Sida

En sida (3x3)

Fullt

Den här grenen är en tvist på den klassiska kuben. Vem kan lösa en sida på kuben snabbast? Bilden visar ett exempel på en löst kub i denna gren.

Favorit i repris – Lagstafett!

Topp 32 deltagare (baserat på första rundan i 3×3) delas in i lag om fyra personer. Spring fram till bordet, lös kuben, spring sedan tillbaka för att släppa fram din nästa lagspelare. Tävlingen utspelas i turneringsformat där ett lag slås ut åt gången tills endast ett lag återstår. En riktig publikfavorit!

Vi delar in jämna lag baserat på hur snabbt man löser kuben.

Frågesport!

Prova på dina kubkunskaper 🧐. Ingen anmälan krävs, alla kan lätt delta på plats.

Hemlig gren #1

Regler förklaras på plats, du behöver bara ta med en 3×3-kub (och kunna lösa den) för att delta!

Hemlig gren #1

95 platser kvar

Hemlig gren #2

Regler förklaras på plats, du behöver bara ta med en 3×3-kub (och kunna lösa den) för att delta!

Hemlig gren #2

1 platser kvar

Hemlig gren #3

Regler förklaras på plats, du behöver bara ta med en 3×3-kub (och kunna lösa den) för att delta!

Hemlig gren #3

103 platser kvar

Officiella grenar

Utöver de specialgrenar listade ovan så är detta en officiell WCA-tävling med delegater, officiella resultat och rankning.

De officiella grenarna som kommer att hållas på Cuboss Open är följande: 3×3 Rubik’s kub, 2×2, 4×4, 3×3 med en hand, Pyraminx, Skewb och Clock.

tävlingssidan för Cuboss Open hos World Cube Association kan du anmäla dig till de officiella grenarna på tävlingen och hitta praktisk information. Glöm inte att även anmäla dig till de specialgrenarna du vill vara med i direkt här på sidan, det kostar inget extra!

Cuboss Fun Zone

Alla deltagare kommer kunna hämta ut en gratis goodiebag under incheckningen. Du får också chansen att prova på olika roliga aktiviteter i lokalen mellan tävlingarna. Cuboss kommer sälja kuber på plats i lokalen. Det finns fikaförsäljning på plats (korv, toast, fika, dryck etc). Tipsrunda. Designtävling (se förra årets vinnare högst upp på sidan!). Lekar med fina priser. Prova på roliga och annorlunda pussel och mycket mer!

Cuboss Open 2023 – Highlights

Cuboss Open YouTube Comments

Vi har tagit fram några paket perfekta för er som ska tävla! Välj bland ett litet, mellan och stort paket utifrån behov och budget. Med paketpriserna sparar du ca 100 kr, 200 kr och 300 kr för respektive paket (ungefär 30 % rabatt).

Cuboss Open 2024 Paket 287 kr 199 kr

Om du vill träna inför tävlingen och inte har kuberna du behöver kan du köpa dem i ett paket till rabatterat pris här. Du får en Redi Cube från MoYu, en QiYi 223 och en Yeet Ball.

Förbered dig inför Cuboss Open 2024! Köp Cuboss Open-paketet med 30 % rabatt

Tävlingspaket small 365 kr 249 kr

Med ditt eget cube cover kan du träna på hur det är att lösa kuben i tävlingsmiljö. I kubpåsarna kan du förvara dina kuber, mobilstativet använder du för att spela in dina lösningar. Guideboken hjälper dig bli bättre på att lösa olika kuber, smörjmedlet göra dina kuber snabbare. Sist men inte minst får du två cuboss-klistermärken att sätta på två av dina favoritkuber!

Bemästra kubtävlingar och spara 116 kr! Köp tävlingspaket small med 30 % rabatt

Tävlingspaket medium 634 kr 429 kr

Mediumpaketet innehåller allt från det lilla paketet, plus en kubväska från QiYi. Väskan har olika fickor för att hålla innehållet organiserat. Du kan bära den på två sätt, endera i handtaget på väskan eller med den medföljande axelremmen.

Organisera dina kuber för kubtävling och spara 205 kr!Köp tävlingspaket medium med 30 % rabatt

Tävlingspaket large 962 kr 649 kr

Det största paketet innehåller förutom allt i det lilla och mellanstora paketen även en timer och en matta. Timern använder du för att ta tid på dina lösningar, och mattan dämpar fallet och skyddar både bord och pussel när man snabbt sätter ned pusslet efter en lösning.

Skaffa det ultimata kittet för tävling och spara 313 kr!Köp tävlingspaket large med 30 % rabatt

Anmäl dig och läs mer

Är du sugen på att tävla? På tävlingssidan för Cuboss Open hos World Cube Association kan du anmäla dig till tävlingen och hitta praktisk information. Glöm inte att även anmäla dig till specialgrenarna på denna sida, det kostar inget extra!

2 kommentarer på “Cuboss Open 2024

 1. Thewinecubeguy skrev:

  Skulle ni kunna höja anmälningsgränsen för 3x3x3 en sida? Jag tror att en del som inte hann anmäla sig till det völdigt gärna skulle vilja vara med(inklusive mig).

  • Daniel Wallin skrev:

   Hej!

   Tack, vi ska kika på det. Vi är förvånade av det oerhörda intresset för Cuboss Open, med nästan 4 veckor kvar av anmälningsperiod så är vi redan över förra årets deltagarantal. Tävlingsschemat blir därmed tight, och det är sannolikt det som avgör om vi kan höja anmälningsgränserna eller ej. Jag får lov att återkomma i frågan!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *