Hallonbergen 2014 – Nytt svenskt rekord i 3×3!

I helgen var jag på min tredje tävling. Tävlingen hölls i Hallonbergen lite utanför Stockholm. Harald Stiff vann tävlingen med 10.88 sekunder snitt. Men kanske ännu viktigare – han tog nytt svenskt rekord i första omgången med tiden 9.35 sekunder! (snitt) För att se vinnarna i alla grenar klickar du här.

Här är några av mina lösningar + lite extra klipp
Ännu en mycket rolig och lyckad tävling! Jag lyckades klara mina mål som jag satte upp innan tävlingen. Mitt mål för 3×3 var 22.01 snitt och jag fick ett snitt på 20.71 sekunder – Ett snitt som jag är mycket nöjd med. Tyvärr lyckades jag inte få en riktigt bra singel, målet var att knäcka 18,9 sekunder som jag fick på min förra tävling – Min bästa singel blev 19.56 sekunder den här gången.

Mitt mål i 2×2 lyckades jag också med. Sist fick jag 7.76 sekunder och denna gång blev det 7.38. Det var ingen stor förbättring men jag är nöjd ändå eftersom jag knappt löser 2×2. Min bästa singel blev 5.62 som du såg i videon.

Till sist har vi 4×4 – Mitt mål för tävlingen var 1:32 genomsnitt och 1:28 singel. Detta är ett mål som jag satte upp för mig själv när jag började med 4×4 för inte så länge sedan. Målet var att bli snabbare än av mina kompisar 😉 På tävlingen i helgen löste jag kuben på 1:28 genomsnitt och 1:21 singel vilket betyder att jag klarade båda målen. Dessa tider är jag mycket nöjd med. Jag hamnade på plats 12 i tävlingen och lyckades även ta mig till top 50 i Sverige på 4×4!

Alla resultat från tävlingen hittar du här.

Detta var den roligaste tävlingen jag har varit på då jag fick bra tider och hade mycket trevligt sällskap. Riktigt kul att få prata med så många olika personer med samma intresse som jag! Jag fick se många olika pussel och extremt snabba speedcubers, jag fick till och med lite tips från Harald Stiff som är snabbast i Sverige på Rubik’s kub! 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *