Hur byter man klistermärken på en kub?

Klistermärken från CubossKlistermärkena du kan köpa på Cuboss är av hög kvalitet och sitter bra efter att du applicerat dem. Det är dock viktigt att veta att klistermärken är en förbrukningsvara. Om du använder din kub mycket så kommer klistermärkena till slut att nötas ut eller eventuellt lossna. Detta kan röra sig om månader eller år, beroende på hur mycket du använder din kub och hur noggrant du tar hand om den. Eftersom klistermärken är en förbrukningsvara så kan du inte reklamera klistermärken som redan har blivit applicerade på ett pussel.

Klistermärken som appliceras inkorrekt kommer inte att sitta kvar

Om du inte är noggrann när du applicerar dina klistermärken kommer de inte att sitta kvar länge. Följ därför noggrant beskrivningen nedan för hur det ska gå till för att de ska hålla länge.

Applicering: För att uppnå bästa resultat, ta bort eventuella gamla klistermärken från din kub, se till att ytan är ren, och applicera klistermärket. Undvik så gott det går att röra sidan med klister. Det kan vara lite svårt att göra enbart med fingrarna, du kan med fördel använda knivsudd eller liknande för att få klistermärket på plats. Se till att hela klistermärket sitter mot biten, annars kommer klistermärket vikas upp och lossna. Längst ner finner du en video som visar hur du kan applicera klistermärken på ditt pussel.

Klistermärken som sitter kvar i flera år

Jag personligen har använt samma kub i två år utan att mina klistermärken nötts ut eller lossnat. Kuben har jag använt nästan uteslutande varje dag och ibland löser jag den 100 gånger under en sittning. Här har du mina tips för att dina klistermärken ska hålla lika länge.

 • När du tar med dig kuber i väskan – förvara dem säkert i till exempel en kubpåse eller något mjukt som gör att den inte gnuggas mot andra kuber eller föremål
 • Klipp dina naglar regelbundet – även om du knappt märker det så hamnar ibland naglarna under klistermärket och till slut kommer klistermärkena att lossna
 • Använd en bra kub – Om du inte redan har en speedcube så är det dags att byta upp dig. Om du måste ta i när du ska vrida på kuben kommer klistermärkena att nötas ut. Hitta en kub som går lätt att vrida på. Här hittar du speedcubes för bra priser.
 • Undvik fukt – Att lämna kuben utomhus under längre perioder kan vara en dålig idé

Videoguide – Så här applicerar du dina klistermärken
Cuboss Open 2023 & resultat

Hej allesammans! Nu har några dagar gått sedan Cuboss Open 2023, så det är dags...

Tillbakablick i Black Week & Julklappsprojektet 2022

I vårt specialprojekt “Cuboss Mosaic” placerades det ut totalt 1 570 pixlar av 83 användare....

Cuboss Julklappsprojekt 2022

Vad roligt att du har hittat vårt julklappsprojekt! Kuber är perfekta julklappar till barn i...

Dagen efter SM i Speedcubing 2022

I helgen gick 2022 års Svenska Mästerskap i speedcubing av stapeln! Det blev en intensiv...

Daniel Wallin börjar på Cuboss

Vi är glada att berätta att Daniel Wallin har anslutit till teamet här på Cuboss!...

6 Comments

Ett nytt sätt att träffa andra Speedcubers

Vill du hitta nya kubintresserade vänner? Idag släpper vi en plattform där du kan socialisera...

2 Comments

Vi ombildar företaget till Cuboss AB

Tack för ännu ett fantastiskt år! 2021 har varit ett starkt år för oss och...

Bästa kuberna (Speedcubes) 2021/2022

Vi har haft ännu ett bra år med många nya fantastiska Speedcubes. Nedan följer vår...

14 kommentarer på “Hur byter man klistermärken på en kub?

  • Viktor skrev:

   Om du köper standard klistermärken till 3×3 så följer det med. Jag ska se om vi kan fixa det som en egen produkt i framtiden.

  • Viktor skrev:

   Egentligen inte. Gans har lite speciella former, dessutom är den 56 mm. De stickers vi säljer är till 57 mm (som är standard). Men det går att sätta på dem, det är dock väldigt svårt att få dem att sitta exakt rätt så att de inte lossnar. Om du är noggrann så kan du få till det.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *