Hur man löser megaminx

Nedan följer en videoguide för lösning av Megaminx. Guiden är anpassad för nybörjare och bygger vidare på dina kunskaper från 3×3 Rubik’s kub. Lösningen är mycket lik lösningen av 3×3 och vi kommer att använda oss av samma algoritmer till stor del. Därmed rekommenderar vi starkt att du lär dig lösa en 3×3 innan du ger dig på en Megaminx. Klicka här för att komma till vår 3×3-guide.

Hur man löser som nybörjare

I den här videon får du en ordentlig genomgång av en Megaminx lösning. Den här videon är anpassad för dig som kan lösa en Rubik’s kub med hjälp av nybörjarmetoden. Om du redan kan F2L på en 3×3 kan du hoppa över det här steget helt och kolla på nästa video istället – ja, även om det är första gången du löser en Megaminx!

Flytta en hörnbit ner till vänster: U’ L’ U L U F U’ F’

Flytta en hörnbit ner till höger: U R U’ R’ U’ F’ U F

För dig som redan kan F2L

Om du redan kan F2L på en 3×3 så kan du faktiskt använda dig av samma metod på Megaminx. Nedan finner du en genomgångslösning av Megaminx med hjälp av F2L. Guiden är anpassad för dig som aldrig löst en Megaminx, men redan är duktig på F2L.

Sista lagret (nybörjare & tips för snabbare lösning)

I videon nedan får du lära dig hur man löser det sista lagret på en Megaminx. Med hjälp av den här metoden kan du lösa det sista lagret mycket likt det sista lagret på en 3×3. Denna metod kan ta ganska lång tid och därmed har vi valt att visa genvägar i slutet av videon, för dig som vill lösa det sista lagret snabbare.

För nybörjare:

Korset: F R U R’ U’ F’

Kantbitarna: R U R’ U R U2′ R’

Hörnbitarna: U R U2′ L’ U2 R’ U2′ L U

Rotera hörnbitar: R’ D’ R D

Behöver du hjälp att läsa algoritmer? Kolla in vår notationsguide.

 

Genvägarna

Korsalgoritmen 2 gånger: F (R U R’ U’)2 F’

Kantbitarna medsols: R U2 R’ U’ R U’ R

Hörnbitarna medsols: U’ L’ U2 R U2′ L U2 R’ U’

Rotera hörnbitar på ovansidan: U’ R’ U R

 

Tips & förklaring av den längsta algoritmen

Nedan finner du en extravideo som kan hjälpa dig att lära dig algoritmen för hörnbitarna. (U R U2′ L’ U2 R’ U2′ L)

Köptips

Vi får ofta frågan om vilken kub som används i våra videoguider. I det här fallet var det en X-Man Galaxy V2 LM. Nedan har du ett par fler tips.

x-man-galaxy-megaminx-v2-lm

X-Man Galaxy V2 LM

Det här är Megaminxen som användes för inspelning av guiden. Denna Megaminx är magnetiserad, vilket hjälper dig att lägga lagren på plats. Pris: 269 kr.

Till produkten

qiyi-qiheng-s-megaminx

Qiyi Qiheng S

Det här är ett mycket prisvärt alternativ som vill använda en Megaminx som flyter på bra – utan att behöva kosta skjortan. Pris: 89 kr.

Till produkten

dayan-megaminx-v2-m-stickerless

Dayan Megaminx V2 M

En av de bästa Megaminxarna som någonsin släppts. Megaminxen är mjuk och len i dragen och snabb, helt anpassad för kubtävling. Dessutom är den magnetiserad. Pris: 299 kr.

Till produkten

Vill du lära dig mer? Klicka här för att se alla våra guider.

7 kommentarer på “Hur man löser Megaminx

  1. Mariann Mäki skrev:

    Har tränat på blind Cuba men den verkar ha så dålig kvalitet. Den känns som om allting lossnar blir lösare ju mer du använder. Har smort, kolla på skruvarna. Inget verkar hjälpa. Kanske ni borde ta in med bättre kvalitet. Iövrigt bra guider. Megaminx är roligast.

  2. Anton skrev:

    Jag funderar på att köpa en megaminx men jag vet inte vilken jag ska köpa. Vilken är bäst i pris och kvalitet?

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *