Hur man smörjer kuber

I videoguiden nedan får du lära dig hur man smörjer kuber. Både simpel och avancerad smörjning. I guiden tar vi även upp hur man smörjer större kuber, så som t.ex 5×5. Teorin bakom den här smörjningsprocessen gör att du kan applicera den på alla typer av kuber. T.ex Pyraminx, Megaminx och Cuboids.
Vill du se fler guider för kuber? Klicka här för att komma till våra guider. 

12 kommentarer på “Hur man smörjer kuber

 1. Ismail skrev:

  jag undrar vilket smörjmedel jag ska köpa? jag har en snabb Dayan guhong pro m maglev. och jag vill göra den lite långsammare men inte för mycket. vilket lube ska jag köpa?

 2. Hugo skrev:

  Jag har inget smörjmedel men skulle vilja köpa ett. Har ni något tips på vilket smörjmedel jag ska köpa

  • Daniel Wallin skrev:

   Luboss Drive är ett bra “allsmörjmedel” om du gillar snabba kuber. Föredrar du lite mer kontrollerbara kuber så kan Silk vara ett bra alternativ. Vi kommer dock släppa ett sprillans nytt smörjmedel om bara någon vecka, så kanske är det värt att vänta tills dess…

 3. Hanna Sjöstedt skrev:

  Jag smörjde GAN 2×2 M leap med cubial silicon weight 5 och den gick jätte segt. Tog jag fel smörjmedel? Och hur kan man fixa det?

  • Anton Strindell skrev:

   Hej Hanna! Lubicle Weight 5 är ett tungt och trögflytande smörjmedel med hög viskositet, vilket innebär att det är ett smörjmedel som lämpar sig för att ge väldigt snabba kuber mer kontroll. När Weight 5 får köras in lite i kuben brukar den dock bli rätt mycket snabbare, och en fördel med att göra på det sättet är att Weight 5 håller längre än många smörjmedel med lägre viskositet. Så jag skulle rekommendera att du bara vrider på kuben mycket så kommer den bli smidigare. Om du har haft i för mycket smörjmedel kan du behöva skruva isär kuben och torka av överflödigt smörjmedel för att sen bygga ihop den igen.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *