Hur sätter man ihop en kub som fallit isär?

Om din kub inte är tillräckligt åtdragen kan den falla isär när du löser den. På alla sex centerbitar finns det ett lock som man kan lyfta på för att finna skruvar. Med hjälp av dessa sex skruvar kan du justera kuben så att den inte faller isär igen. Om din kub fallit isär och du inte lyckas sätta ihop den på egen hand så har du en video som hjälpmedel nedan. Lycka till!
Sitter du just nu och krånglar med en gammal dålig kub? Kolla in vår shop där du kan köpa riktigt bra speedcubes.

Större kuber

Har du problem att sätta ihop en kub av större storlek? Här finns tips och tricks för hur du både kan sätta ihop en 4×4-7×7 kub (fungerar även för ännu större kuber). Dessutom får du som videons titel beskriver även tips på hur du kan minska risken för pops och låsningar på din big cube.
9 kommentarer på “Hur sätter man ihop en kub som fallit isär?

  • Viktor Strindell skrev:

   Kolla på videon om hur man bygger ihop en 3×3, den kan nog vara till hjälp. Megaminx är ganska lik i uppbyggnaden och typen av bitar. En megaminx är i princip en 3×3 med tolv centerbitar istället för 6.

 1. Ulrika skrev:

  Hej! Bra video om hur man sätter ihop en kub som poppat!! Funderar nu bara på om det spelar någon roll i vilken ordning man sätter färgerna?!

  • Viktor skrev:

   Det spelar roll, om du bara sätter in dem slumpmässigt är det ganska troligt att den blir olöslig. Men om man är duktig på att lösa så går det ganska lätt att se vad som har blivit fel när man kommer till slutet av lösningen. Då får man plocka ut och byta plats på de bitar som blivit fel.

 2. matte skrev:

  hejsan ! jag visste inte var jag skulle gå för att fråga denna fråga så jag frågar den här . jag fick min moyu along v2 idag och jag har kollat på många reviews. cornertwist händer inte på deras men på min händer det. hur kommer de sig?

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.