Så gör du kuben snabbare

Visste du att du kan göra din kub snabbare? Se till att få ut det mesta av din speedcube genom att anpassa dess egenskaper och känsla efter dina önskemål. Så här gör du:

Justera din kub lös eller tajt

Även om du har samma sorts speedcube som din kompis har du kanske märkt att de inte känns likadant när du vrider på dem. Detta kan bero på att de är olika åtspända. En bra speedcube går lätt att öppna och justera så att den passar perfekt för din användning av kuben. I videon nedan ser du hur man gör.

Inuti kuben finns det 6 stycken olika skruvar som man kan dra åt eller lösa upp för att kuben ska få olika egenskaper. Om man lättar på skruvarna så kommer kuben att gå lättare att vrida på och därmed bli snabbare. Den kommer också att kunna skära hörn lite bättre. Nackdelen med att lätta på justeringen är att kuben poppar lättare. Det gäller alltså att hitta en balans där kuben går lätt och skär hörn bra men ändå är stabil så att den inte poppar.

Smörj kuben med silikon

SilikonsprayFör att kuben ska bli så snabb som möjligt smörjer man den med silikon. För att göra det öppnar man kuben precis som i videon ovan och sprayar in silikonspray. Sedan sätter du tillbaka biten och blandar kuben en stund så att silikonet kommer runt till alla delar. Kuben kommer antagligen kännas segare till en början när du har gjort det här men det är bara att vänta ett tag efter att du har blandat den så kommer den att vara snabbare än någonsin!

Bättre utan torpedos?

De allra flesta tycker om torpedos men vissa tycker att en del speedcubes är bättre utan dem. Torpedos är lätt att ta bort så detta är något du kan testa om du inte är helt nöjd med din kub.

9 kommentarer på “Så gör du kuben snabbare

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *