Så gör du kuben snabbare

Visste du att du kan göra din kub snabbare? Se till att få ut det mesta av din speedcube genom att anpassa dess egenskaper och känsla efter dina önskemål. Så här gör du:

Justera din kub lös eller tajt

Även om du har samma sorts speedcube som din kompis har du kanske märkt att de inte känns likadant när du vrider på dem. Detta kan bero på att de är olika åtspända. En bra speedcube går lätt att öppna och justera så att den passar perfekt för din användning av kuben. I videon nedan ser du hur man gör.
Inuti kuben finns det 6 stycken olika skruvar som man kan dra åt eller lösa upp för att kuben ska få olika egenskaper. Om man lättar på skruvarna så kommer kuben att gå lättare att vrida på och därmed bli snabbare. Den kommer också att kunna skära hörn lite bättre. Nackdelen med att lätta på justeringen är att kuben poppar lättare. Det gäller alltså att hitta en balans där kuben går lätt och skär hörn bra men ändå är stabil så att den inte poppar.

Smörj kuben med silikon

För att kuben ska bli så snabb som möjligt smörjer man den med silikon. För att göra det öppnar man kuben precis som i videon ovan och sprayar in silikonspray. Sedan sätter du tillbaka biten och blandar kuben en stund så att silikonet kommer runt till alla delar. Kuben kommer antagligen kännas segare till en början när du har gjort det här men det är bara att vänta ett tag efter att du har blandat den så kommer den att vara snabbare än någonsin!

Bättre utan torpedos?

De allra flesta tycker om torpedos men vissa tycker att en del speedcubes är bättre utan dem. Torpedos är lätt att ta bort så detta är något du kan testa om du inte är helt nöjd med din kub.
Historien om Rubiks kub

Historien om Rubiks kub Rubiks kub uppfanns redan år 1974 av ungraren, arkitekten och professorn...

Topp 10 vanliga frågor och missförstånd om Rubiks kub och Speedcubing

Vanliga missförstånd om Rubiks kub och Speedcubing Få saker är omgärdade av lika många missförstånd...

Speedcubing på liten budget

Speedcubing på en budget: Mest utrustning för pengarna Vi ser en trend i samhället att...

Världsmästerskapen i Rubiks Kub 2023 – Incheon, Sydkorea

Under fyra långa dagar i augusti pågick VM i speedcubing i den Sydkoreanska staden Incheon....

Topp 5 Bästa 3×3 Speedcubes 2023

Den klassiska Rubiks kub (3×3) är vår överlägset mest populära produkt här på Cuboss. Det...

7 Comments

2023 års mest prisvärda (underskattade) Speedcubes

Denna vecka riktar vi om fokus mot vad vi tycker är de mest underskattade eller...

Bästa kuberna (Speedcubes) 2023

Vi har haft ännu ett bra år med många nya fantastiska Speedcubes. Nedan följer vår...

Cuboss Open 2023 & resultat

Hej allesammans! Nu har några dagar gått sedan Cuboss Open 2023, så det är dags...

2 Comments

13 kommentarer på “Så gör du kuben snabbare

  1. Magnus granat skrev:

    Hej,min son har fått damm/ skräp i sin gan 365 och den har blivit långsam, har försökt med luft spray men det hjälper inte, några tips?

    • Anton Strindell skrev:

      De flesta kuber har lite smörjmedel i sig, och ifall damm / skräp har fastnat i smörjmedlet kan det vara svårt att få bort. Det vi hade gjort i detta fall är att plocka isär kuben helt, torka av alla bitar med en trasa eller papper som inte lämnar rester efter sig och sedan bygga ihop kuben och eventuellt smörja den på nytt. Ett tips är också att förvara kuben i en kubpåse eller låda när den inte används för att undvika att damm samlas i kuben.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *