Nya regler för tävlingar!

WCAlogo-300pxNu har WCA uppdaterat sina regler för officiella tävlingar. Det var många intressanta förändringar men det som sticker ut för mig är användning av stickerless pussel i tävling. Det är nu tillåtet. Detta var mycket efterlängtat bland speedcubers, så det är en bra ändring enligt mig. Eftersom alla får använda stickerless pussel så tycker jag inte att det är orättvist.

Det är också mycket intressant att man nu kan få fler försök om något går fel, exempelvis om timern inte var nollställd. Jag har själv varit med om detta och har tidigare fått DNF. Numera är det domaren som ska se till att timern är nollställd.

Det är en lång lista med förändringar så jag rekommenderar att ni kollar in det här om ni är intresserade. 

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *