Nytt världsrekord i Rubik’s kub – 3.47 sekunder!

3x3 wr yusheng du

3.47 sekunder, kan det vara sant!? Om detta var din första tanke så är du inte ensam om det. Till och med bland speedcubing-eliten lät det för bra för att vara sant och det rådde ett tag lite osäkerhet på om det var på riktigt. Men efter lite undersökning så har man kommit fram till att allt gått rätt till. Lösningen utfördes av Yusheng Du från Kina. Detta är den första lösningen någonsin på under 4 sekunder i officiell kubtävling. Men inte bara det, det är också ett extremt stort hopp ner från förra världsrekordet på 4.22 sekunder. I vanliga fall brukar världsrekordet sänkas med tiondelar av en sekund!

Pris på 100 000 kr – MoYu, som är ett känt företag som tillverkar speedcubes hade lovat ut ett pris på 13 000 dollar till första personen som löste kuben på under 4 sekunder. Detta innebär att Yusheng Du inte bara vinner äran, utan också ca 117 000 svenska kronor för denna prestation.

Video

Tyvärr filmade ingen lösningen, vilket var en av anledningarna till osäkerheten på om världsrekordet var äkta. Men som tur var fanns det en övervakningskamera där du kan få ta del av reaktionen.
Lösningen

Eftersom lösningen gjordes på en officiell kubtävling så vet vi om hur blandningen såg ut och vi kan återskapa lösningen. Blandningen såg ut som följande: F U2 L2 B2 F’ U L2 U R2 D2 L’ B L2 B’ R2 U2

Så här löstes kuben:

Inspektion: z y
X-Cross (2 par): U R2 U’ F’ L F’ U’ L’
Par 3: U’ R U R2 U R
Par 4: U2 R’ U R
OLL: U R’ U’ R U’ R’ U2 R
PLL: Skip
AUF: U

Rekonstruktion av lösningen (Från Youtubern LaZer0MonKey)
Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *