Sedan Rubik’s kub uppfanns 1974 har den sålt i över 500 miljoner exemplar och är nu världens mest sålda leksak! Cuboss.se är sveriges största kubshop och har funnits i 10 år.

Visste du att över 220 000 personer har någon gång löst en Rubik’s kub på en officiell tävling? Sammanlagt över 6 miljoner lösningar.

Speedcubing: Sporten där man tävlar i Rubik's kub Alla får vara med och tävla i Rubik’s kub!

På senaste tiden har det blivit mer och mer populärt att tävla i Rubik’s kub. 2023 hölls 88 tävlingar runt om i Sverige – mer än fyra gånger fler än något tidigare år!

Alla har väl någon gång sett en klassisk Rubik’s kub, men det är inte alla som känner till speedcubes. Det är där vi kommer in i bilden!

Speedcube definition
Anton, Viktor och Daniel

Vi på Cuboss är ett gäng grabbar som tycker om speedcubing, och vill hjälpa fler att lära sig. Därför ser vi till att det går att få tag i bra, prisvärd utrustning och pedagogiska guider.

Till exempel har vi över 50 pusselguider på vår hemsida och bara våra guider har över 2.7 miljoner visningar på YouTube.

Kubens 50-årsjubileum är en utmärkt ursäkt för oss att ta fram några bra erbjudanden!

99 kr

I det här paketet får du vår bästsäljande speedcube (fantastisk för nybörjare) tillsammans med en guidebok som hjälper dig lösa den och en mängd andra olika kuber.

99 kr

Det här är samma paket, men kuben är nu stickerless. Här slipper man klistermärken som nöts ut med tiden, och den går precis lika bra att lösa och tävla med.

Speedcubing är en global sport! Officiella tävlingar har arrangerats i hela 113 länder. På senaste kub-VM i Sydkorea 2023 kom deltagare från 64 länder.

Den vanligaste lösningstiden på kubtävling är 11.68 sekunder. Hela 4 527 gånger har någon löst på exakt den tiden!

Och du, glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev i samband med att du lägger din beställning. Förutom att du håller dig uppdaterad på allt som händer i kubvärlden får du även en liten present när du går med!

149 kr

Här har vi lagt till en flaska med vårt mest populära smörjmedel. Det minskar friktionen mellan lagren och gör kuben snabbare, tystare och mjukare i dragen!

199 kr

Med detta paket får du även med en Pyraminx; en Rubik’s kub i pyramidform! Den är lättare att lösa, och guide för hur man gör finns i guideboken. Vi har även gratis videoguider på vår hemsida.

249 kr

Här får du även med en Skewb, där man vrider på hörnen istället för sidorna. Lättare att lösa än en 3×3, finns i guideboken.

349 kr

Vårt bästa erbjudande. Här får du även med en 2×2-kub med blanka metalliska yta. Även 2×2 är lite lättare, men låt dig inte luras, den kräver mer än man kanske tror! Finns så klart också i guideboken och som videoguide.

Vi vill se ytterligare 50 år av Rubik’s kub, häng med på resan du med!

Vill du se fler vridpussel och andra kluriga prylar? Tryck här!