Samlingplats för Speedcubing & farväl av Cuboss Wiki

I dagens blogginlägg berättar vi om nedstängningen av vår Wiki och lanseringen av några nya intressanta sidor här på Cuboss.

Cuboss Wiki

När vi lanserade Cuboss Wiki var planen att samla så mycket information som möjligt om speedcubing på ett och samma ställe. Målet var att det skulle vara lätt för den som hade frågor om speedcubing att hitta svar. Eftersom vem som helst kunde lägga till sidor och redigera inlägg var möjligheterna näst intill obegränsade.

Cuboss Wiki

Med tiden la vi till fler och fler guider och artiklar på Cuboss, vilket gjorde att det blev enklare att hitta information direkt på hemsidan än på wikin. Det ledde i sin tur till att aktiviteten och besökarantalet på wikin sjönk. Vi har observerat trenden under en lång period, och nu har vi bestämt oss för att stänga ner wikin.

Speedcubing

Wikin hade många bra och intressanta sidor, och vi ville inte förlora allt bra innehåll i samband med nedstängningen av wikin. Därför har vi byggt en samlingssida för Speedcubing där man snabbt och enkelt kan hitta relevant information, både för nybörjare och för erfarna speedcubers. Till exempel hittar du hela vårt nyhetsarkiv, alla kommande tävlingar i Sverige, info om cubers på YouTube och något helt nytt – Cuboss Topplista. Titta gärna in på sidan här: Speedcubing

Cuboss Topplista

Cuboss Topplista är ett projekt vi har startat för att göra det roligare och mer motiverande att tävla i Speedcubing. Topplistan är indelad i divisioner, och alla svenskar som har officiella tävlingsresultat finns med på listan. Deltagarna delas in i divisioner i början av säsongen, och indelningen baseras på förra årets tävlingsresultat. Därefter rankas man inom sin division efter sin bästa genomsnittstid under säsongen. I slutet av säsongen delar vi ut priser till de bästa tävlarna i varje division.

Tanken med divisionssystemet är att fler personer ska ha en chans att vara med och tävla seriöst och vinna priser, även om man inte löser på elitnivå. Dessutom är det roligt att hålla koll på hur man ligger till i topplistan och förhoppningsvis motiveras man att bli ännu bättre.

Till en början visar topplistan enbart resultat i 3x3x3, men det finns möjlighet att utöka till fler grenar i framtiden.

Du hittar topplistan på www.cuboss.se/topplista. Lycka till!

Video från YouTubekanalen om topplistan:
En kommentar på “Samlingplats för Speedcubing & farväl av Cuboss Wiki

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *