Skol-SM och Swedish Cube Days 2013

Skol-SM

För femte gången hålls Skol-SM i Rubik’s kub och i år var mitt gymnasium med för första gången. Det går till så att alla grundskolor och gymnasium i Sverige får vara med att tävla. Kvaltävlingarna håller skolorna själva med hjälp av intresserade elever och elevråd. När man sedan har tävlat skickas resultaten in och de 25 bästa får åka till Skara och tävla i Skol-SM 2013-11-16. Mer info om tävlingen finns här: http://dukanfixakuben.se/html/before_final.html

Min skola hade för första gången en Rubik’s kub tävling 2013-10-22. Jag som är med i elevrådet och är mycket intresserad av speedcubing höll i tävlingen. Det var 9 personer som deltog och jag kammade hem vinsten med tiden 24.01 (genomsnitt). Tätt efter kom Noel Nimerius med tiden 27.56. Både jag och Noel har gått vidare till finalen i Skara. Resultatet för alla deltagare som löste på under 100 sekunder finns här: http://dukanfixakuben.se/html/kvalresultat3.html

Swedish Cube Days

Veckan efter Skol-SM ska jag tävla på Swedish Cube Days. Det är en årlig tävling som hålls i Stockholm. Jag har bara tävlat en gång tidigare och det var på Stockholm Open 2013. Då fick jag tiderna 29.32 genomsnitt och 19.34 singel. Jag var ganska missnöjd med genomsnittet eftersom jag lyckats snitta runt 25 sekunder innan tävlingen. Att snittet blev så dåligt berodde på att jag var väldigt nervös på min första tävling men också att jag fick en DNF, alltså en ogiltig tid. Min singel på 19.34 var jag mycket nöjd med. Mitt Resultat finner du här. Med tiden 19.34 kom jag med på top 100 listan i Sverige, för närvarande ligger jag på plats 96.

På Swedish Cube Days om cirka två veckor satsar jag på att slå min gamla singeltid och snitta minst 23.85 för att komma med på top 100 listan för genomsnitt i Sverige. Det borde inte vara så svårt för mig att slå mina gamla tider eftersom jag har blivit mycket bättre nu. Jag vill inte sätta upp för höga mål för då kommer jag bara att bli stressad på tävlingen och då brukar det bara gå sämre.

Jag ska också tävla i 2×2, 4×4 och 5×5 för första gången! Mer om det och video på när jag löser kuberna kommer finnas i nästa blogg post.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *