Speedcubing för mig just nu – Februari update

Eftersom jag under de senaste 3 dagarna lyckats ta nästan alla mina rekord ville jag dela med mig om detta!

2×2

Singel – 1.88 sekunder

Avrage – 4.78 sekunder

Jag löser egentligen inte särskilt mycket 2×2, att mina tider är så låga beror nästan bara på att jag är duktig på 3×3. Jag använder alltså samma CFOP metod på 2×2 som 3×3. Tiden 1.88 sekunder fick jag idag med last layer skip. Jag tycker inte att singeltid i 2×2 är särskilt viktigt eftersom det är nästan bara tur. Världsrekordet på 0.69 är helt löjligt. Men det är lite kul att veta att 1.88 skulle sätta mig på plats 6 i Sverige om jag gjorde det på officiell tävling. Genomsnittet är lite mer intressant dock, 4.78 är nästan lika snabbt som min bästa tid sist jag tävlade; 4.65 på Swedish Cube Days 2013.

3×3

Singel – 12.72

Avrage – 17.52

3×3 är den kuben som jag tränar allra mest på. Jag blev mycket glad när jag tog dessa rekord eftersom det tar väldigt lång tid mellan mina 3×3 rekord. Singeltiden var med PLL skip, jag tror mitt rekord utan skip ligger på 13.36. Mitt genomsnitt på 17.52 är jag super nöjd med! Vill också nämna att jag äntligen kan lösa 3×3 på under 20 sekunder – Avrage of 12. Det är något som jag längtat länge efter. Ser så härligt ut med tider under 20 sekunder!

4×4

Singel – 01:28

Avrage – 01:38

Nu har jag också börjat träna på 4×4 och 5×5. Dessa har jag kunnat lösa i flera år men aldrig riktigt löst dem på tid. Nu har jag hållit på i cirka 1-2 månader och jag har lärt mig Yau-metoden för 4×4. Jag har inte riktigt gillat 4×4 tidigare eftersom den inte har centerbitar, detta gjorde att jag tyckte pusslet var lite jobbigt och komplicerat. Nu när jag lärt mig Yau tycker jag att det är grymt kul att lösa 4×4! Jag kommer antagligen att sänka mina tider på 4×4 ganska mycket inom den närmaste framtiden.

5×5

Singel – 02:50

Avrage – 03:24

5×5 löser jag inte riktigt mycket som 4×4 just nu, men jag tycker fortfarande att det är ett riktigt kul pussel. Jag kommer att tävla i alla dessa grenar (2×2-5×5) på nästa tävling. Så jag kommer att behöva prioritera detta pussel lite mer eftersom det här är min svagaste gren just nu.

Lite extra information

Notera att alla dessa tider är rekord och inte mitt vanliga genomsnitt. Det kan hända att jag gör en graf för mina genomsnitt varje månad (på 12 lösningar) för att se hur mycket jag förbättras med tiden. Detta skulle visa mycket mer exakt eftersom singel eller avrage rekord på 5 lösningar  oftast innebär mycket tur.

Jag håller också på att lära mig blindsolve – mer om det kommer i framtiden på denna blogg.

NY Världens största Rubiks kub (antal lager)

Pusselbyggaren och kubentusiasten Matt Bahner är tillbaka med ännu ett världsrekord – denna gång för...

Cuboss Open 2024 – Tillbakablick och resultat

Nu har det gått ett par veckor sedan vår alldeles egna kubtävling, Cuboss Open. Vi...

2 Comments

Historien om Rubiks kub

Historien om Rubiks kub Rubiks kub uppfanns redan år 1974 av ungraren, arkitekten och professorn...

Topp 10 vanliga frågor och missförstånd om Rubiks kub och Speedcubing

Vanliga missförstånd om Rubiks kub och Speedcubing Få saker är omgärdade av lika många missförstånd...

Speedcubing på liten budget

Speedcubing på en budget: Mest utrustning för pengarna Vi ser en trend i samhället att...

Världsmästerskapen i Rubiks Kub 2023 – Incheon, Sydkorea

Under fyra långa dagar i augusti pågick VM i speedcubing i den Sydkoreanska staden Incheon....

Topp 5 Bästa 3×3 Speedcubes 2023

Den klassiska Rubiks kub (3×3) är vår överlägset mest populära produkt här på Cuboss. Det...

7 Comments

2023 års mest prisvärda (underskattade) Speedcubes

Denna vecka riktar vi om fokus mot vad vi tycker är de mest underskattade eller...

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *