Vad är en stickerless kub?

En stickerless kub är en helt vanlig kub, fast utan klistermärken. Istället är själva plasten färgad. Fördelen med detta är att kuben inte nöts ut. Har du använt en Rubik’s kub mycket så har du märkt att klistermärkena nöts ut och till och med lossnar. Det går naturligtvis att köpa nya klistermärken, men det är ganska mycket jobb och kostar pengar. Med en stickerless kub slipper du detta helt. Många tycker också att de är snyggare.

Utnött Rubik's kubStickerless kubStickerless kub

OBS! Nedanstående information gäller ej längre, man får nu använda stickerless i tävlingar! Läs regler här.

Stickerless får ej användas i tävlingar

Den populära kuben Dayan Zhanchi finns att köpa stickerless. Den är av samma konstruktion som den vanliga Dayan Zhanchi men många tycker att stickerless versionen känns bättre.

Observera att denna kub INTE får användas i officiella tävlingar enligt WCA (World Cube Association). Detta beror på att kubens bitar är färgade ända ut till kanten vilket gör att man lättare ser vilken färg bitarna på översta raden har på baksidan. Den är däremot suverän som träningskub eftersom den inte nöts ut på samma sätt som en med klistermärken. Du hittar den här: Dayan Zhanchi Stickerless

Vill du läsa mer om regler för officiella tävlingar finns det här: http://worldcubeassociation.org/regulations/

2 tankar om “Vad är en stickerless kub?

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *