Välj rätt smart cube

giiker-smart-cube-bluetooth-cube

En smart cube är en Rubik’s kub som du kan koppla till din mobil eller surfplatta via bluetooth. När du vrider på den fysiska kuben så spåras varje drag och visas upp virtuellt i appen. På så vis kan du använda kuben som kontroll för att spela olika spel. Det kan vara spel som inte har med Rubik’s kub att göra alls, men också olika utmaningar som att till exempel göra olika mönster på kuben. Sedan finns det många olika funktioner som kan hjälpa när det gäller just speedcubing – lösning på tid. Här går vi igenom dina två bästa alternativ när det gäller att köpa en bra smart cube just för dig.

GiiKER Super Cube i3SE (499 kr)

giiker-cube-box

För nybörjaren & för roliga spel

Vi har provat många olika smart cubes och Giiker cube är enligt oss det självklara valet för nybörjaren. Då pratar vi inte bara om att kuben är bra för att lära sig lösa kuben, men helhetsupplevelsen är suverän. Att koppla kuben med mobilen, de tydliga instruktionerna, språket på engelska och den intuitiva, barnvänliga appen. Sist men inte minst spelen som vem som helst kan spela – även om du aldrig löst Rubik’s kub förut! Ska du ge bort en smart cube så rekommenderar vi verkligen Giiker cube.

Giiker cube är också ett bra val för dig som redan är duktig på Rubik’s kub. Spelen är roliga och blir även utmanande på högre nivåer, oavsett hur snabbt du kan lösa kuben. Giiker cube fungerar även rätt bra som speedcube och det går bra att lösa den snabbt.

I sin helhet är denna kub därför den bästa smarta kuben på marknaden enligt oss på Cuboss.

Köp kuben här

GAN 356i Carry (449 kr)

gan-356i-carry-smart-cube

För dig som speedcuber

Om du huvudsakligen söker en bra speedcube som du vill lösa på tid så är det GAN 356i Carry som gäller. En stor skillnad här är att appen inte har några spel. Däremot är funktionerna för speedcubing mycket bättre. Det är tydligt att tillverkarna av GAN 356i Carry kan speedcubing. Appen har riktigt bra funktioner för att se tillbaka på gamla lösningar (något som giiker inte har), så att du kan utveckla och förbättra dina lösningar. Du får också allmänt bättre statistik, och dessutom du finner funktioner för algoritm-träning. En nackdel med appen är att den inte är särskilt intuitiv och användarvänlig.

Kuben är mycket bättre som speedcube när det gäller den fysiska produkten. GAN 356i Carry presterar precis som en bra modern speedcube när det gäller t.ex snabbhet och corner cutting. Så du kommer att få bättre tider på GAN 356i jämfört med Giiker cube. Batteritiden är även mycket längre.

Köp kuben här
Funktion Giiker cube 356i Carry
App till Android Ja Ja
App till iOS Ja Ja
Lär dig lösa kuben Ja Ja
Automatisk timer Ja Ja
Lättvriden Ja Ja
Tävla online Ja Ja
Lösningsstatisk Ja Ja
Kublösare Ja Ja
Världsranking Ja Ja
Lättanvänd (app) Ja Nej
Spel Ja Nej
Tyst Nej Ja
Stickerless Nej Ja
Titta på en gammal lösning Nej Ja
Algoritm-träning Nej Ja
Corner cutting Rätt bra Bra

 

Vad menar vi med lättanvänd app?

GAN 356i Carry har en app som i skrivande stund (2021-06-25) är ointuitiv till en så stor grad att det är svårt att förstå den. Den har även problem med att appen ibland krashar. Det kan också vara struligt att koppla kuben till appen. Detta kan dock förändras med framtida uppdateringar eftersom det handlar om mjukvara och appen uppdateras med tiden. Appen till Giiker cube har fungerat smidigt och felfritt i våra tester.

Avancerat (för speedcubers)

För dig som är en van och duktig speedcuber så kanske du vill välja GAN 356i Carry trots den krångligare appen. Detta för att den helt klart är anpassad för speedcubers, vilket Giiker cube inte är. Ett exempel med Giiker cube är att man inte får börja när man vill i tävlingsläget. När man blandar kuben så går en timer igång och du får inte börja förrän timern gått ner till 0. Detta innebär förstås mer väntande ju snabbare du är på att blanda kuben. Statistiken är bra i båda appar, du kan till exempel se dina tider för varje steg av lösningen, din TPS och fluency score (en mätning av hur många pauser du har i din lösning).

GiiKER’s app heter Supercube och GAN’s app heter CubeStation. Båda finns till Android och iOS.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *