Cuboss Open 2024 är nu annonserad!

Cuboss-Open-tutorial-bild
Bild från deltagarintroduktionen för nya deltagare på Cuboss Open 2023.

Cuboss Open 2024

Efter den succé som den senaste upplagan blev har det alltid varit självklart för oss att arrangera en uppföljare, och nu är tävlingen äntligen här: Cuboss Open 2024! Vi återvänder till Life Arena i Uppsala den 6-7:e april 2024 med målet att återigen arrangera årets roligaste kubtävling.

Cuboss-Open-2024-logga
Loggan är designad av Rasmus Strand, vinnaren av Cuboss Open 2023’s designtävling!

En WCA (World Cube Association)-tävling i speedcubing

I grunden är detta en normal svensk WCA-tävling i speedcubing, alltså sporten att lösa Rubiks kub och liknande pussel på kortast möjliga tid. På denna tävling kommer man kunna tävla i sju officiella WCA-grenar: 3×3 (Rubiks kub), 2×2, 4×4, 3×3 med en hand, Clock, Pyraminx och Skewb. Precis som vanligt så är alla som vill varmt välkomna att delta, detta oavsett tidigare erfarenhet inom sporten speedcubing. Anmälan till tävlingen sker på tävlingens WCA-sida.

Cuboss-Open-tävlingsbild
Deltagare som tävlar under Cuboss Open 2023.

Nya och spännande specialgrenar

Det som gör Cuboss Open till en av årets roligaste kubtävlingar är dock allt som händer runt omkring tävlingen! Vi bjuder in alla som vill att tävla i hela nio annorlunda, roliga och spännande specialgrenar, där många är sådana som det aldrig har tävlats i tidigare. Det rör sig om allt från variationer att lösa den klassiska 3×3-kuben på, till nya typer av pussel som vrids på olika sätt, och till och med hemliga grenar, där reglerna förklaras först på plats. De allra flesta av grenarna är dock mycket nybörjarvänliga och är tänkta att ge en utmaning till allt från nya kubentusiaster till superveteraner inom sporten. Vissa av specialgrenarna kräver dock förhandsanmälan, så läs gärna mer om dem och anmäla dig på Cuboss Opens egen sida här på hemsidan.

Cuboss-Open-specialgren
En av de annorlunda (hemliga) specialgrenarna förra året var att på snabbast möjliga tid bygga ihop en Rubiks kub från grunden!

Stor fun zone och massor av aktiviteter

Cuboss Open är dock så mycket mer än att bara tävla, det viktigaste är ju trots allt att ha roligt! 😄 Därför så är förstås även Cuboss Opens stora fun zone tillbaka även i år. Det bästa från förra året är kvar, däribland möjligheten att testa på och köpa nya kuber. Dessutom finns möjlighet till allt från tipsrundor, lekar, prova-på-verksamhet och mycket mer. Ett mindre café finns också på plats för dig som vill köpa dig lite fika eller en lättare lunch. Tillsammans så skapas en trevlig och rolig atmosfär som gör Cuboss Open till en tävling värd att besöka för alla – inte bara för de som själva ska delta under tävlingen.

Cuboss-Open-fun-zone-försäljning
En av alla de aktiviteter du kunde hitta på i Cuboss Open fun zone förra året var att prova på och köpa olika speedcubemodeller.

Hur var Cuboss Open 2023?

Du behöver inte ens ta våra ord för det: fråga bara de som kom på Cuboss Open 2024! I bilden nedan kan du se några av de många positiva reaktioner vi fick ta emot efter tävlingen.

kommentarer-cuboss-open-2023
Kommentarer kring Cuboss Open 2023.

Vi har även klippt ihop en liten video med highlights från tävlingen, kika gärna in den för att komma in i den riktiga Cuboss Open-stämningen.

Cuboss Open-rea i shoppen

Vissa av specialgrenarna kräver att du äger vissa speciella pussel för att delta. Vi vill dock ge så många som möjligt chansen att delta, så därför har vi samlat alla dessa pussel i en speciell Cuboss Open-rea som gäller hela vägen fram till tävlingen! Där kan du exempelvis köpa en 2x2x3, Redi Cube eller Yeet Ball till 20% rabatt, eller samla alla tre till hela 30% rabatt! Dessutom blir det rabatt på våra populära tävlingspaket, så att du kan samla användbara tävlingstillbehör till en billig peng.

Cuboss-Open-2024-paket
Få upp till 30% rabatt när du köper kuber inför Cuboss Open – exempelvis på detta Cuboss Open 2024-paket.

Anmälan

Så vad väntar du på? In och läs mer om tävlingen på vår Cuboss Open-sida, och glöm inte att anmäla dig till själva tävlingen på WCA:s anmälningssida. Det finns begränsat antal platser, så vänta inte för länge… 🎉

cuboss-open-2023-rubiks-kub-med-ögonbindel
En av Cuboss Opens officiella WCA-delegater, Leo Lindqvist, ger sig på utmaningen att memorera och sedan lösa en Rubiks kub med ögonbindel – något av det svåraste inom sporten speedcubing.
Yiheng Wang slår till igen – Nytt världsrekord i Rubiks kub (och 2×2)!

Yiheng Wang förbättrar hans egna världsrekord i både 3x3 och 2x2 - vem ska kunna...

SM i Rubiks kub 2024 nu avklarat!

Den gångna helgen gick SM i Rubiks kub av stapeln i Sala, Västmanland. Det blev...

Eryk Kasperek krossar världsrekorden i Clock!

Efter lång tid av tight kamp så krossade Eryk Kasperek världsrekorden i speedcubing-grenen Clock i...

Han blev först i världen med 2×2-snitt under 1 sekund – för att sedan bli av med det igen

Yiheng Wang blev först i världen med ett snitt på under en sekund - för...

1 Comments

Svenskt rekord i blindlösning – 15 sekunder!

Rivalerna Jakob Gunnarsson och Daniel Wallin slåss återigen om hundradelarna för det svenska rekordet i...

Cuboss Open 2024 är nu annonserad!

Cuboss Open 2024 Efter den succé som den senaste upplagan blev har det alltid varit...

Yiheng Wang sänker sitt egna världsrekord till 4.48 i Rubiks kub snitt!

Endast nio år gamla underbarnet Yiheng Wang har lyckats sänka sitt egna världsrekord i Rubiks...

Max Park krossar världsrekordet i Rubiks kub med en tid på 3.13 sekunder!

Max Park har lyckats krossa världsrekordet i Rubiks kub med en tid på 3.13 sekunder....

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *