Fingertricks

Vill du vara snabb på Rubik’s kub så handlar det inte bara om själva metoden. Du måste också vara snabb i vridningarna. Därför föreslår vi att du lär dig fingertricks, där du använder fingrarna på ett smart sätt för att vrida på kuben snabbare. Till en början kan vissa av dessa fingertricks kännas obekväma och krångliga att få till, men med övning så kommer de att tillåta dig att bli riktigt snabb. I videon nedan finner du alla standard fingertricks som används av speedcubers världen över. Dessa fingertricks används oavsett vilken metod du använder och kan även appliceras på andra kuber som t.ex 2×2, 4×4 och 5×5.

Avancerat

Här finner du en video för avancerade fingertricks. Dessa är riktade till dig som redan är snabb på alla de grundläggande fingertricksen och vill spara ännu mer tid. Dessa fingertricks är riktigt bra och mycket användbara, men de kommer inte att spara lika mycket tid som de grundläggande fingertricksen som visas i videon ovan. Därför rekommenderar vi att du känner dig bekväm med dem innan du går vidare till dessa.

Behöver du en bättre kub?Se alla våra 3x3 speedcubes

Det är svårt att göra fingertricks om din kub är trög att vrida på. Nedan rekommenderar vi några grymma speedcubes som gör det lätt för dig.
499 kr589 kr

Vill du lära dig mer? Klicka här för att få en överblick över alla våra guider.

6 kommentarer på “Fingertricks

    • Daniel Wallin skrev:

      Hej Tobias,

      Beklagar att videon stundtals gick för fort fram. Om du vill får du gärna skriva vilken algoritm det är du har problem med, så kanske jag kan ge en utökad förklaring i textformat?

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *