Hur man löser rubiks kub

rubiks kub lösning

Välkommen till vår uppdaterade Rubiks kub guide – Nu ännu lättare

Nedan finner du vår senaste lär dig lösa Rubiks kub guide. Visste du att över 100 000 svenskar lärt sig lösa Rubiks kub genom våra guider? Att lösa originalet Rubiks kub 3×3 är helt klart en av de mest spännande utmaningarna – och vår statistik visar det. Vår förra metod, även om den är bra och tydlig, så kräver den att man lär sig sju olika algoritmer som man måste memorera. Därmed tog vi fram en ny metod för att lösa kuben, som endast kräver att du lär dig en algoritm, som är fyra drag lång. Metoden som vi publicerade på Youtube för snart två år sedan har redan 400 000 visningar och har visat sig otroligt populär.

Med den här videon är det nu enklare än någonsin att lära sig lösa Rubiks kub. Det betyder dock inte att det är helt trivialt, glöm inte att du behöver lite tålamod. Men håll dig vid gott mod så kan du också. Lycka till! Glöm inte att du kan skriva frågor till oss om du kör fast. 🙂

Guiden - Enklaste metoden

Hjälp för dig som kört fast

Frågor och svar

Nej, det måste man inte. Det finns tre-åringar som lyckats lösa kuben. Om du går på en officiell kubtävling så kommer du se att många är barn, även om kuben lockar till sig alla åldrar! Något du behöver är tålamod, ge inte upp om du kör fast. Backa tillbaka och kolla igen. Du kan alltid skriva och fråga om du behöver hjälp. Vi finns här för dig. 🙂

Se till att du kollar igenom hela videon, vi visar alla fall som kan tänkas uppstå. Ofta när vi får en sådan här fråga kommer svaret senare i videon. Om du kollat igenom videon och fortfarande anser att ditt fall inte uppstår så kan din kub vara olöslig. Se videon “för dig som kört fast” längre upp på sidan för att lära dig hur man löser det problemet.

Om du inte har ett av fallen i videon så är din kub olöslig. Se den här videon för att fixa det. (Länken tar dig till rätt tid i videon)

Om du har två eller tre kantbitar som är korrekt istället för bara en så är din kub olöslig. Se den här videon för att fixa det.

Om du ser till att du alltid gör de fyra dragen i algoritmen men kuben blir ändå inte löst så kan din kub vara olöslig. Se den här sidan för att lösa det.

2×2 kan se mycket simplare ut, men den är lurigare än vad man tror. 3×3 är en jättebra utgångspunkt om du vill börja med Rubiks kub. 2×2-an är en annorlunda utmaning, som inte är jättemycket enklare.

Ja, det kan vara så att det inte går att lösa just din Rubiks kub. Det beror oftast på du eller någon annan råkat vrida ett hörn runt sin egen axel på kuben. Här kan du lära dig hur man löser det problemet så att du kan lösa din kub igen.

Det kan också vara så att kuben plockats isär någon gång och sedan byggts ihop igen i en olöslig position. Då måste du plocka ut bitar och sätta tillbaka dem i rätt position. Mer om det kan du se i videon längre upp på sidan, “för dig som kört fast”.

Ja, du kan gå med i vår Discord. Det är en chatt-plattform där du kan diskutera kuben med andra likasinnade. Vi har över 500 medlemmar varav många kan lösa kuben på under 10 sekunder.

Du kan maila oss via kontaktformuläret här. Vi svarar inom 24 timmar på vardagar.

Du kan köpa en så kallad Speedcube i vår shop. Vi är störst i Norden på Rubiks kub och Speedcubes. En Speedcube är en snabb Rubiks kub menad för kubtävling, men den är också generellt bara trevligare att vrida på oavsett om du är nybörjare eller proffs. Även en billig speedcube för 99 kr är mycket bättre än originalet. Vi rekommenderar bästsäljaren MoYu RS3M.

Rekommenderade produkter

Mer om kuben

Mer om Speedcubing

Visste du att man tävlar i Rubik’s kub? Här kan du hitta allt om sporten Speedcubing.

Följ oss på sociala medier!

Tycker du om vår guide så kommer du älska vår Youtube-kanal med över 15 000 följare!

Youtube

Tiktok

Facebook

Discord

Fler guider

Det här är en av över 50 guider som du hittar på vår sida. Lär dig hur man blir snabbare eller löser andra roliga pussel. 🙂

2 kommentarer på “Hur man löser Rubiks kub

  1. Anonym 10020015 skrev:

    Hej
    Det verkar som att du glömt att när jag vrider upp bitarna som är vita till det översta lagret och sen vrider ner de till det understa så stämmer inte korset.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *