Max Park tangerar världsrekordet i Rubiks kub med snitt på 4.86 sekunder!
Max Park tangerar världsrekordet i Rubiks kub med snitt på 4.86 sekunder!

Kampen om att vara snabbast genom tiderna på att lösa Rubiks kub hårdnar. I slutet av juli så lyckades Tymon Kolasiński bli först i världen att sätta ett världsrekord i snitt på under 5 sekunder. Detta när han under stor press och publiktryck säkrade ett snitt på 4.86 sekunder.

Under helgens tävlingar i San Diego, Kalifornien, ville dock inte Max Park vara sämre. Känd från Netflix-dokumentären “The Speed Cubers”, och hans smått hisnande 62 världsrekord hittills, så har han alltid varit en het kandidat för att ta tillbaka världsrekordet i den mest prestigefyllda grenen, 3×3-kuben. Att han däremot skulle tangera Tymons världsrekord var mer överraskande, men visar bara hur otroligt hård konkurrensen är bland världens bästa speedcubers.

Frågan är nu vem som tar nästa steg i utvecklingen, och sänker världsrekordet ytterligare. Blir det Tymon, med hans otroligt avancerade F2L-tekniker och enorma kunskap kring algoritmer för det sista lagret? Blir det kanske Max, med hans blixtsnabba TPS och förmåga att vrida otroligt snabbt och precist även under tävlingspress? Eller blir det kanske någon helt annan kandidat? Mycket tyder på att detta tangerade världsrekord inte står sig lika länge som det nuvarande rekordet i enskild lösning (singel) som Yusheng Du innehar med sin lösning på 3.47 sekunder sedan november 2018, även detta ett rekord som på senare tid verkar mer och mer löst hängande…

En kommentar på “Max Park tangerar världsrekordet i Rubiks kub med snitt på 4.86 sekunder!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *