Världsrekord i Rubik’s kub – 5,48 sekunder genomsnitt!
Världsrekord i Rubik’s kub – 5,48 sekunder genomsnitt!

I helgen slog Ruihang Xu världsrekordet i Rubik’s kub när han fick ett snitt på 5,48 sekunder. Det tidigare världsrekordet hölls av Feliks Zemdegs med tiden 5,53 sekunder och har stått stadigt sedan 2019. Den fjärde lösningen i snittet på 4.06 sekunder var också den näst snabbaste singeltiden i världen, följt efter världsrekordet på 3,47 sekunder av Yusheng Du. Världsrekordet av Ruihang Xu gjordes på Wuhan Open 2021. Tiderna blev 5.48, 5.52, 5.45, (4.06), (7.51).

En intervju med Ruihang Xu efter världsrekordet

– Jag är 13 år gammal och har kubat i fem år

– Det tog mig runt ett år att snitta under 10 sekunder

– Just nu tränar jag ca 40 minuter per dag

Hur ofta får du snitt på under 5,48 när du tränar hemma? 

– När jag gör 100 lösningar blir ca 60% av ao5-snitten under 5,48 sekunder. Jag är nöjd med resultatet.

Ska du byta över till att bli färgneutral?

– Troligen. Om jag har tillräckligt med tid att träna.

Vad är ditt mål när det gäller officiellt 3×3 snitt? 

– Sub 5. (ett snitt på under 5 sekunder)

Hur många 3×3 algoritmer har du lärt dig?

– Full CFOP, runt 30 ZBLLS, WV och lite avancerade F2L-algoritmer.

Vad är ditt 3×3-mål i enhandslösning?

– Jag tränar inte mycket enhandslösning, kanske 30 lösningar per dag. Mitt mål är ett snitt på under 9 sekunder på tävling.
Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.